Avion pao na autoput: Poginuli svi putnici, a stradalih ima i na cesti

Najmanje 10 ljudi je poginulo nakon što se u četvrtak čarter avion srušio na autoput sjeverno od Kuala Lumpura u Maleziji.

Avion, u kojem je bilo šest putnika i dva člana posade, poletio je sa međunarodnog aerodroma Langkawi i uputio se ka aerodromu Sultan Abdul Aziz Shah, navodi se u saopćenju Uprave za civilno zrakoplovstvo Malezije.

Niko nije preživio nesreću, a žrtava ima i na autoputu, međutim one tek trebaju biti identifikovane.

“Prvi kontakt koji je avion uspostavio sa tornjem za kontrolu letenja Subang bio je u 14:47 (po lokalnom vremenu (2.47 ET)), a odobrenje za sletanje je dato u 14:48 sati“, navodi se u saopštenju. U 14:51 po lokalnom vremenu, “kontrolni toranj je uočio dim koji potiče sa mjesta nesreće, ali avion nije uputio poziv za pomoć”, dodaje se u saopštenju.

Avion se zabio u automobil i motocikl, od kojih je svaki prevozio po jednu osobu, izvještavaju državne novine Berita Harian, pozivajući se na šefa policije Selangora Husseina Omara Khana.

“Forenzičko osoblje je u procesu prikupljanja posmrtnih ostataka i odvešće ih u bolnicu Tengku Ampuan Rahimah u Klangu radi obdukcije i procesa identifikacije”, rekao je Khan, prema državnim novinama, dodajući da će Ministarstvo saobraćaja sprovesti istragu.

Klix, Foto Epa- Efe

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …