Vuksanović: Dogovoreno je da se pregovori ponove, nećemo pošto-poto hrliti u vlast

“Nedavno održane konsultacije sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem, pored Ustavne kategorije su bile i dobra prilika da se razmijene stavovi, razmišljanja i da se na jedan drugačiji način sagleda društveno politička stvarnost u Crnoj Gori u susret formiranju nove Vlade”, kazao je, gostujući u jutarnjem programu TV7 lider HGI-ja Adrijan Vuksanović.

Bila je to, kaže, dobra prilika da se u otvorenom iskrenom, koliko je to moguće u političkom svijetu, razgovoru razmijene stavovi, određena neslaganja i slaganja. Razgovor je ocijenio kvalitetnim.

Prema riječima Vuksanovića, tokom konsultacija istakli su ono što je interes partije na čijem je čelu.

„Naš interes je da ta Vlada bude neuputno prozapadnog karaktera.“

Odgovarajući na pitanje šta je Spajiću kao mandataru najeteže i šta predstavlja najveći izazov sagovornik televizije7 je kazao da „politika podrazumijeva one vanjske trubulencije koje su uvijek vidljive, koje se podrazumijeva, koje su očekivane ali podrazumijeva i one koje možda odražavaju i pomankanje homogenosti.“

„Nije lako sastaviti Vladu. Naša politička scena ne samo što je pluralna već po mnogo čemu je izdijeljena i suprotstavljena. Treba naći zajednički imenitelj svih političkih interesa, nit koja povezuje sve te političke subjekte i to je ono što daje dodatnu težinu mandataru tako da cjelokupna situacija zavisi od njegove sposobnosti da najprihavtljiivi način riješi tu kompleksnost koja opterećuje i njega i društvo u kojem jesmo“, kazao je Vuksanović.

Dodao je da je na mandataru da napravi koncepciju, usaglasi određene nekomplementarnosti u svim subjektima i da zemlje krene dalje.

ANALITIKA

Provjerite slična mjesta

BATALJIVAĆEMO: Cijene goriva bi mogle biti veće od četiri do sedam centi

Prema jučerašnjim podacima sa međunarodnih berzi naftnih derivata i kursa dolara i eura, cijene goriva …