Zatvorena bolnica Abazovićevog brata i Brnabićkine partnerke: Na telefonske pozive niko ne odgovara

Kompaniji Vincula Biotech Group, koja stoji iza bolnice koju je otvorio brat crnogorskog premijera Džihan Abazović i u kojoj funkciju ima partnerka srpske premijerke Milica Đurđić, blokiran je račun zbog duga od 142.799.087 dinara. Bolnica više ne radi, objavio je portal Danas.

Prema Agenciji za privredne registre, jedan od osam suvlasnika Vincula Biotech Group-a je brat Dritana Abazovića, a zajedno sa njim u Nadzornom odboru je i partnerka premijerke Srbije Ane Brnabić.

Ostalo vlasništvo kompanije pripada Robnim kućama Beograd u vlasništvu biznismena Milije Babovića (15 odsto), kiparskoj firmi Ensifolia Limited (većinski vlasnik sa 75 odsto), Marku Strbadu (3,18 odsto), Miomiru Kneževiću (3,82 odsto), Aleksandru Ljubiću (jedan odsto), Vladimiru Harhajiu i Dušanu Mariću (sa po manje od jedan odsto).

Osim što je suvlasnik, u bolnici BioCell Abazović je zaposlen kao specijalista urgentne medicine, dok je Đurđić, prema podacima sa zvaničnog sajta, načelnica radiologije.

Prilikom otvaranja bolnice u ekskluzivnom stambeno-poslovnom kompleksu “West 65” na Novom Beogradu, u opremanje i završne radove na pet etaža smještenih na tri sprata uloženo je sedam miliona eura. Odmah po otvaranju zaposleno je 76 ljudi, a plan je bio da do kraja 2022. kolektiv broji 130 radnika.

Od 9. avgusta računi bolnice su blokirani, a uprkos tome što na internetu piše da preduzeće radi svim radnim danima od 9 do 17 časova, na telefone za zakazivanje se niko ne javlja.

Kako su kazali za Danas iz Stetoskop.info, bolnica ne radi jer je u fazi zatvaranja.

Dan

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …