Bokan: KK ,,Budućnost Voli“ kompletno finansijski stabilan


,,Pozivam izvršnu vlast u Crnoj Gori, da pokušamo da napravimo uspješan sportski kolektiv, dobijemo značajnu podršku i da dobijemo klub koji će moći da se ponovo domogne Evrolige. U ovom trenutku imamo kompletnu finansijsku stabilnost. KK ,,Budućnost Voli“ ne duguje ni centa. Ako nema spoja države, grada Podgorice i privrede, ovaj sportski kolektiv neće imati perspektivu. Vrata ,,Morače“ treba da budu otvorena za sve političke stukture i da KK ,,Budućnost Voli“ bude spoj svih u Crnoj Gori. To je najbitnije u ovom trenutku“, poručio je predsjednik KK ,,Budućnost Voli“ Dragan Bokan na današnjem presu, organizovanom povodom početka priprema za predstojeću takmičarsku sezonu 2023/24.
Bokan je naveo da su nakon promjene vlasti u Podgorici, uspjeli da naprave komunikaciju sa novom gradskom upravom.
,,Imali smo ozbiljan sastanak sa gradonačelnicom Injac i potpredsjednicima Rakčević i Šaranović, gdje smo dogovorili da dosadašnja uprava nastavi da rukovodi klubom. Do sada nismo imali nijedan cent podrške Vlade i smatram da to treba da se mijenja. Nismo u mogućnosti da obezbijedimo budžet koji može da hrani klub sa ovakvim ciljevima. Od nas se očekuje da imamo kontinuitet. Već smo formirali ekipu shodno dogovorima. Nadam se da ćemo kroz komunikaciju do sljedece skupštine kluba, koju očekujemo u septembru, imati pojačan i proširen tim članova upravnog odbora. Želim da se zahvalim na podršci ljudima koji su do sada vodili grad“, istakao je predsjednik KK ,,Budućnost Voli“.
Kada je riječ o planovima za predstojeću takmičarsku sezonu, Bokan je naglasio da im je glavni cilj da budu bolji u Eurokupu i ABA ligi.
,,Sa ove adrese ne možemo da prijetimo ,,Zvijezdi“ i ,,Partizanu“. Pojačali su budžet. Ove godine ćemo imati tri miliona eura za igrače. Od Šehovića, Pajovića i trenera Mijovića očekujem da iz prikrajka tražimo šansu i pokušamo da iznenadimo bogatije klubove. U Eurokupu očekujem da ne završimo u prvoj stepenici, nego da dođemo do prve ili druge pozicije, koja ce nam garantovati plasman u četvrtfinale. Još uvijek tražimo igrača na poziciji četiri i nastavljamo da pratimo situaciju. Dobili smo organizaciju Superkupa u Podgorici, od 18. do 20. septembra. Nadamo se finalu sa ,,Partizanom”. Zahvaljujem se navijačima, našim vjernim Varvarima, koju su i u mjesecima kada se nije znalo kako će funkcionisati uprava kluba, brinula i bila u komunikaciji sa mnom“, poručio je Bokan, naglasivši da u ovom trenutku ne vide bolje rješenje od trenera Mijovića, koji je, kako je kazao, uvijek izašao u susret klubu.
Da u klubu rade sve kako bi sa ozbiljnim motivom dočekali utakmice i donijeli nove pobjede, potvrdio je šef stručnog štaba u KK ,,Budućnost Voli“ Petar Mijović.
,,Od momenta kada sam dogovorio nastavak saradnje, krenuli smo sa poslom slaganja tima, što nije bilo lako. Mislim da smo taj posao dobro odradili, koliko tačno, znaćemo kada u sve ovo uđemo. Gledali smo da to ne bude suvi igrački kvalitet. Pri kraju smo sa formiranjem tima. Napravili smo dva treninga, ne u kompletnom sastavu. Sve igrače koje smo ovoga ljeta doveli u KK ,,Budućnost Voli“, odabrani su na moje insistiranje. To daje jednu dobro konekciju između nas. Ovo neće biti trka na 100 metara, vec jedan maraton koji će trajati 11, 12 mjeseci. Mislim da je ovaj tim karakterno spreman da odgovori svim izazovima. Jako smo motivisani i puni zahvalnosti. Naš zadatak je da sve oscilacije svedemo na minimum i iz svakog problema izađemo jači“, objasnio je trener Mijović.
Zamjenik izvršnog direktora za sportska pitanja u KK ,,Budućnost Voli“ Suad Šehović, zahvalio se na imenovanju i rezimirao dosadašnje pripreme.
,,Prošlog mjeseca odradili smo dobar posao. Naša ideja je bila da Budućnost ima što vise domaćih igrača, minimum šest. Osjetili smo u prošloj sezoni da bez domaćih igrača ne možemo da idemo naprijed. Što se tiče stranih pojačanja, smatram da smo doveli prave ljude. U odnosu na prošlu sezonu, imamo devet novih igrača“, izjavio je Šehović.
Sportski direktor Gavrilo Pajović saopštio je da su juče počeli sa pripremama u Podgorici, a da su prve utakmice zakazane za 28. i 29. avgusta sa ,,Borcem“ iz Čačka.
,,Imamo još dvije ponude, drugog i trećeg septembra, kao i petog i šestog da odigramo još dvije utakmice. U razgovoru sa predsjednikom kluba ćemo odlučiti koja nam je jedna od tih opcija bolja za nastavak i nesmetan rad priprema. Velika nam je čast da 12. i 13. septembra budemo učesnici Memorijalnog turnira ,,Mirza Delibašić“ u Sarajevu, gdje će uz nas nastupiti ,,Cibona“, ,,Široki“ i ,,Bosna“. Kao što znate, 18, 19 i 20. održava se jedan spektakl, Superkup u Podgorici. Mislim da ćemo spremno dočekati početak ABA lige i Eurokupa“, zaključio je Pajović.

MEDIABIRO

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …