Hot: Moraju se povećati cijene, ako mislimo modernizovati “Čistoću”

Vršilac dužnosti direktora podgoričke “Čistoće” Denis Hot najavio je povećanje cijena usluga tog gradskog preduzeća od naredne godine.

“Ako mislimo da modernizujemo ‘Čistoću’, moraju se povećati cijene, u skladu sa zakonom… ‘Čistoća’ je uvijek smatrana socijalnom ustanovom, upravljanje otpadom je skup i ozbiljan posao”, kazao je on u Bojama jutra na TV Vijesti.

Prema izvještaju u poslovanju, kako je naveo, evidentirano je 600.000 eura minusa. “Dug prema Deponiji je 1,2 miliona, prema dobavljačima 400.000 eura, sudski sporovi će sigurno dostići milion eura. Ako sve to uzmete u obzir, normalno je da ćemo povećati cijene da bi ‘Čistoća’ opstala”, istakao je.

Hot je kazao je da je trenutno operativno 10 od 27 kamiona autosmećara, a da očekuju da se ubrzo osposobe još dva vozila.

Istakao je, između ostalog, da u Crnoj Gori ne postoji serviser za vozila koja koristi “Čistoća”. “Zašto nisu zapošljavani mehaničari, električari, to je pitanje za prethodnu upravu. Ja ću svakako to da radim i da zapošljavam”, dodao je.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …