SDT provjerava tokove novca Čađenovića i Milovića

Specijalno državno tužilaštvo je u prvih šest mjeseci ove godine pokrenulo finansijske istrage protiv ukupno 49 osoba. Među njima su se našli i suspendovani specijalni tužilac Saša Čađenović i odbjegli policijski službenik Ljubo Milović. Obojici se na teret stavlja da su radili za “kavački klan”.

Podaci SDT- a pokazuju da su tužioci u ovom periodu donijeli naredbe o pokretanju finansijske istrage u sedam predmeta protiv 32 fizička lica i naredbe o proširenju finansijske istrage u tri predmeta protiv 17 fizičkih lica.

Finansijska istraga protiv Čađenovića pokrenuta je 12. januara ove godine, a krivična istraga 10. decembra 2022. SDT je podiglo optužnicu protiv njega zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a KZCG i krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz čl. 416 KZCG. Odbjegli policajac Milović okarakterisan je u tužilačkim spisima kao veoma blizak saradnik Radoja Zvicera, koji je označen kao vođa “kavačkog klana”, s kojim je, kako se sumnja, bio u direktnom kontaktu preko skaj aplikacije. Krivična istraga protiv njega i njegovih navodnih saradnika pokrenuta je 17. marta. Osim Milovića, tim postupkom obuhvaćeno je još 18 lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i pranje novca. Finansijskom istragom u ovom slučaju obuhvaćeno je svih 18 osumnjičenih.

Dan

Provjerite slična mjesta

EK: Prihodi ograničeni, dok rastu potrošnja i otplata dugova

Visoka javna potrošnja, ograničeni prihodi, kako i predstojeće velike potrebe za otplatom državnog duga najveći …