Od Tivta do Jaza modernom saobraćajnicom za dvije godine

Premijer Dritan Abazović sa saradnicima ozvaničio je danas početak rekonstrukcije magistralnog puta Tivat – Jaz. Modernu saobraćajnicu dugačku 16 kilometara koja prolazi kroz tri opštine gradiće kineski konzorcijum Šandong sa kojom je ugovor vrijedan 53 miliona eura potpisan u martu. Premijer očekuje da ćemo modernu saobraćajnicu dobiti za dvije godine. Poručeno je i da početni radovi neće uticati na saobraćaj tokom sezone, jer se izvode mimo glavne saobraćajnice.

Iz Vlade je saopšteno da se radi o jednoj od najfrekventnijih i najopterećenijih saobraćajnica u Crnoj Gori. Trasa budućeg bulevara prolazi preko teritorije tri opštine – Tivat, Kotor i Budva.

Abazović je kazao da je danas veliki dan za Crnu Goru je jer je riječ o rekonstrukciji najfrekventnije saobraćajnice.

“Nadam se za dvije godine da ćemo imati i otvaranje ovog bulevara… Ovo nije kraj i naravno da treba da se radi i zaobilaznica oko Budve i drugih primorskih gradova”, kazao je Abazović na svečanosti.

Ako budemo ulagali u infrastrukturu kako kaže nećemo imati ni problema sa turizmom, ni sa razvojem. Vjeruje da će ovo biti podsticaj i za druge projekte.

Ponovio je i da ovi radovi neće uticati na saobraćaj tokom sezone, jer se izvode mimo glavne saobraćajnice.

“Ali sigurno da ćemo nakon sezone preći na radove na drugim djelovima”, kazao je premijer i pozvao sve na strpljenje jer je kako kaže riječ o važnoj saobraćajnici.

Država završila svoje obaveze

Abazović je odgovarajući na pitanja novinara kazao da je vlada za ovaj projekat završila sve svoje obaveze.

“Eksproprijacija za neke djelove će se završiti paralelno i moramo da radimo brzo”, kazao je Abazović i dodao da je potrebno nekim projektima dati prioritet.

“Radi se o samo 16 km i ja mislim da mogu biti završeni radovi za dvije godine”, kazao je premijer u tehničkom mandatu.

Na svečanosti ovim povodom, Radomir Vuksanović, direktor Uprave za saobraćaj kaže da je riječ o jednoj od najopterećenijih saobraćajnica gdje dnevno prođe oko 30.000 vozila.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Poligraf ‘ulaznica’ za ANB Crne Gore

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) namjerava da uvede poligrafsko ispitivanje kao jedan od način …