Njemački mediji o visokim cijenama na Jadranu: “Prognoze nisu dobre, turisti će tražiti alternativu”

Osim stanovnika Hrvatske, čini se kako su i turisti uočili kako su cijene u Hrvatskoj znatno porasle u posljednjih godinu dana.

Tako su već u nekoliko navrata progovorili o astronomskim cijenama koje su morali platiti za pojedine usluge, a njemački mediji objavljuju naslove poput : “Hrvatska: Raj za odmor bio je juče – ovako su cijene porasle”, zbog čega je njemački portal Kroati.de napravio i podrobniju analizu stanja na Jadranu.

Između ostalog, portal je proveo i anketu na svom TikTok kanalu i postavili pitanje je li Hrvatska postala skupa, na šta je od 700 korisnika čak 81 odsto njih odgovorilo potvrdno.

Portal navodi kako je rast cijena u gastronomiji rezultat ulaganja u infrastrukturu, kao i rastući troškovi te promjena valute. Takođe navode kako “prognoze nisu dobre, turisti će tražiti alternativu” za iduća ljetovanja i odmore.

“Posjeta restoranu postala je rijetko luksuzno iskustvo za mnoge mještane zbog politike cijena. Kao rezultat toga, većina objekata u turističkim područjima ograničava radno vrijeme na ljetne mjesece, što zauzvrat utiče na cijene. Iako su neka preduzeća kratkoročno imala koristi od povećanih cijena, mnogi se potrošači još uvijek bore držati korak s povećanim troškovima. Zbog toga ostaje za vidjeti dalji razvoj industrije u narednim godinama”, stoji u analizi portala.

NEZAVISNE

Provjerite slična mjesta

Popa: Postizanje IBAR-a nevjerovatan timski rad na svim nivoima

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa govorila je o značaju dobijanja pozitivnog Izvještaja …