Abazović sjutra na primorju: Počinje rekonstrukcija magistralnog puta Tivat – Jaz

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović će u petak, 11. avgusta, sa saradnicima ozvaničiti početak radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-2 aerodrom Tivat – Jaz.

Početak aktivnosti planiran je za 10.00h na lokaciji:
https://maps.app.goo.gl/mDjNwm1xsP9X2fzq9?g_st=iv.

U 10.20 izjave za medije će osim premijera Abazovića dati Cai Kun, generalni direktor kompanije Shandong International Economics&Technical Cooperation Group, Nj.E. Fan Kun, ambasador Narodne Republike Kine, Radomir Vuksanović, direktor Uprave za saobraćaj i Borislav Ivanković, direktor Regionalnog vodovoda.

Riječ je o jednoj od najfrekventnijih i najopterećenijih saobraćajnica u Crnoj Gori, a dužina dionica koja je predmet rekonstrukcije iznosi 16 km. Trasa budućeg bulevara prolazi preko teritorije tri opštine: Tivat, Kotor i Budva.

Rekonstrukcija dionice podrazumijeva izgradnju moderne saobraćajnice bulevarskog tipa, koja će imati po dvije saobraćajne trake u pravcu kretanja (ukupno: 4 x 3,25m), obostrane trotoare (ukupno: 2 x 2m) i razdjelni pojas (2 m), a biće izgrađen i novi cjevovod Regionalnog vodovoda u cilju poboljšanja napajanja vodom u tri opštine.

U skladu sa zahtjevima EBRD banke, iz čijih se kreditnih sredstava finansira ovaj projekat, za izvođenje radova je izabran kineski konzorcijum Shandong Foreign Economic & Technical Cooperation Co., Ltd & Shandong Luqiao Group Co Ltd, čija je ponuda iznosila 53.915.261,77 evra bez PDV-a.

Provjerite slična mjesta

BATALJIVAĆEMO: Cijene goriva bi mogle biti veće od četiri do sedam centi

Prema jučerašnjim podacima sa međunarodnih berzi naftnih derivata i kursa dolara i eura, cijene goriva …