spajic

Spajić dao dokaz o otpustu iz državljanstva Srbije

Predsjednik Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić dostavio je Ministarstvu unutrašnjih poslova dokaz o otpustu iz državljanstva Srbije, kazali su “Vijestima” iz tog Vladinog resora.

“Lider ‘Pokreta Evropa sad’ g. Milojko Spajić 30. juna 2023. godine je dostavio Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Rješenje o otpustu iz državljanstva Srbije”, rekli su iz MUP-a odgovarajući na pitanja “Vijesti”.

MUP Srbije je u februaru ekspresno, uoči Dana državnosti Srbije, dostavio crnogorskoj Državnoj izbornoj komisiji (DIK) informaciju da Spajić ima prebivalište u Beogradu. Taj podatak je, pošto je uoči predsjedničkih izbora ustanovljeno da Spajić ima i državljanstvo Srbije, bio povod za njegovu diskvalifikaciju iz trke za poziciju šefa države.

Iako je bio veoma efikasan u slučaju Spajića, MUP Srbije kolegama iz Crne Gore još nije dostavio informacije o državljanstvu lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića.

“Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore nije dostavljena informacija od strane nadležnog organa Srbije o tome kad je i kako lider Nove srpske demokratije, g. Andrija Mandić, dobio državljanstvo Srbije. Nakon dostavljanja tražene informacije od strane nadležnog organa Srbije, ovo ministarstvo će u postupku za gubitak crnogorskog državljanstva po sili zakona imenovanog, donijeti odluku zasnovanu na zakonu”, rekli su iz MUP-a.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

BATALJIVAĆEMO: Cijene goriva bi mogle biti veće od četiri do sedam centi

Prema jučerašnjim podacima sa međunarodnih berzi naftnih derivata i kursa dolara i eura, cijene goriva …