Velika završnica 12. Lake Festa uz Električni orgazam, Smak +, Zoster, Vojka V i Jamesa Zabielu


Nikšić, (Media Biro) Veliko zatvaranje 12. izdanja najvećeg crnogorskog rock festivala, Lake Festa na Krupac je privuklo mnogobrojnu publiku koja je neiscrpnom energijom podržala plejadu sjajnih muzičara koji su sinoć nastupili na ovoj jedinstvenoj sceni. Osim dobrog rock zvuka, publika je sinoć imala priliku da uživa u velikom rasponu žanrova, od regge muzike, preko repa i trepa, do tehna.
Prvi su nastupili članovi kultnog sastava “Električni orgazam”, koji su svojim nastupom pokazali kvalitet, energiju i emociju zbog kojih na muzičkoj sceni traju već 43. godine.
“Naravno da nam ovo nije prvi put u Nikšiću za 43 godine koliko bend postoji, svirali smo mnogo puta u ovom gradu i svaki put je bilo super. Mi doživljavamo Nikšić kao jedan od gradova u Crnoj Gori koji ima živu rock’n’roll tradiciju još uvijek, mnogi je više nemaju, ali ovaj grad je još ima, zbog čega vrlo rado sviramo ovdje. Bilo je super i sinoć,” kazao je član benda “Električni orgazam”, Srđan Gojković Gile.
Ovim nastupom Električni orgazam je skrenuo pažnju da su i dalje i te kako aktivni, a promovisali su i izlazak njihovog novog live albuma “En vivo en la Fábrica”.
Nakon nastupa Električnog orgazma, publici Lake Festa se predstavio sastav Smak +. Kao nasljednici kultnog sastava “Smak”, dali su novi šarm dobro poznatim pjesmama kao što su “Daire” i “Profesore”.
Nikšićkoj publici su dobro poznati i muzičari iz bosanskohercegovačke grupe “Zoster” koji su redovni gosti “Lake Festa” još od njegovog začetka.
“Mi smo od prvog dana u Nikšiću imali taj klik sa publikom. To je ludilo, to nikada ranije nismo doživjeli kao u Nikšiću. Od prvog trena je tu ljubav, koju ne mogu ni izraziti koliko je velika, nekad me je i stid koliko je dobijem, a ne mogu je vratiti ni verbalno, ni nekim djelom. Pokušavamo biti iskreni i čisti pred svojom publikom. Na koncertima uvijek pokušavamo biti u trenutku, jer je život samo sad, ono što je bilo je bilo, ono što će biti, možda i neće. Jedino je sadašnji trenutak ono što imamo ovdje,” ispričao je pjevač grupe Zoster, Mario Knezović.
Tu veliku ljubav koju nikšićka publika ima prema ovom bendu, članovi grupe su opravdali maestralnim izvođenjem, kako starijih hitova, tako i singlova sa novog, petog studijskog albuma “Najgori”, Publika je uglas pjevala stihove pjesama kao što su “Kuda idu svi ti ljudi”, “Čovjek zvani činjenica”, “Ko je jamio”…
Do usijanja atmosfere na Krupcu je došlo sa početkom nastupa hrvatske rep senzacije Vojka V, koji je publiku rasplesao i napunio energijom, kako novim pjesmama sa albuma “Dvojko”, tako i više od deceniju starim hitovima grupe “Dječaci” čiji je nekadašnji član. Harizmatičnom muzičaru je ovo drugo uzastopno pojavljivanje na Lake Festu.
“Uopšte nije drugačije u odnosu na prethodnu godinu, fešta je, svi se zabavljamo, bilo je “bomba” tada, “bomba” mi je i sada, biće “bomba” opet. Ljudi vole tehno-rep, što sam sada shavtio, te za treći album planiram samo tehno zvuk. Samo jako, samo gas,” objašnjava Vojko Vrućina kroz šalu.
Iako je nagovijestio kakav zvuk publiku može očekivati na trećem studijskom albumu, fokusiran je na promociju albuma “Dvojko” i muzičkih bisera koji se na njemu nalaze.
“Tek sada promovišem novi album, te nisam počeo raditi na ničemu drugome, napravio sam samo par pjesama. Sada kada završi ovaj period i još Dom sportova u Zagrebu, uhvatiću se za ozbiljno trećega albuma. Sve pjesme pišem samostalno, inspiracija mi dolazi iz ljudi, festivala i ljudskih mana,” otkriva Andrija Vujović, poznatiji pod umjetničkim imenom Vojko V.
Sjajna završnica posljednje večeri 12. “Lake Festa” protekla je uz plesne ritmove engleskog DJ-a i Producenta Jamesa Zabielie. Sva tri dana su pokazala da “Lake Fest” opravdava titulu najvećeg crnogorskog rock festivala, te već postoji interesovanje mnogobrojnih posjetilaca za naredna izdanja festivala koja će ponovo donijeti kvalitetan zvuk i pažljivo odabranu selekciju izvođača koji će nastupiti na Krupcu.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …