Nimanbegu: U Crnoj Gori se puno radi na tome da Spajić ne bude mandatar

Lider Force Genci Nimanbegu kazao je, nakon konsultacija kod predsjednika države Jakova Milatovića, kako smatraju da čelniku Pokreta Evropa sad Milojku Spajiću treba dati mandat za sastav nove vlade.
“Ukoliko nađemo zajednički jezik rado ćemo biti učesnici u Vladi”, kazao je Nimanbegu.
Nimanbegu je, upitan očekuje li da koalicija “Za budućnost Crne Gore” bude dio vlade, rekao da izbjegavaju pitanje ko im je prihvatljiv ili nije u vladi, ali da učešće tako heterogenih subjekata može dovesti do ranjivosti vlade”.
“Ukoliko nađemo zajednički jezik rado ćemo biti učesnici u Vladi”, kazao je Nimanbegu i poručio da Spajić mora imati na umu da sastavljanje vlade nije samo matematički, već programski posao.

Upitan hoće li biti podrške da se formira izvršna vlast, Nimanbegu je odgovorio da se u Crnoj Gori “puno radi da se g. Spajiću ne da mandat”.

“Da se ne ispoštuje volja naroda, volja koja je ispoljena. Treba dati priliku da ta grupacija (PES), koja je dobila 24 mandata, koja želi promjenu u Crnoj Gori, da pokaže svoju politiku na djelu. Normalno, cijenimo da učešće u svakoj vladi ne može biti nauštrb principa i onoga za šta se dugo godina zalažemo”, dodao je.

Mediabiro/Vijesti

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …