Direktor Air Montenegra u Crnoj Gori prima platu od 5.500 eura, u Sloveniji ima hotel od 3000 kvadrata

Direktor nacionalne avio kompanije Air Montenegro, Slovenac Mark Anžur prima mjesečnu platu od 5.500 eura, pokazuju podaci iz imovinskog kartona koji je dostavio Agenciji za spriječavanje korupcije.

Pored plate iz crnogorske avio kompanije, Anžur ima i primanja od, kako je naveo samostalne djelatnosti, gdje mjesečno zarađuje dodatnih 8.160 eura. 

Njegova supruga Darja Komsina Anžur, kako je navedeno u izvještaju, mjesečno zarađuje 2.100 eura.

Njih dvoje posjeduju kuću od 170 metara kvadratnih koja je u izgradnji, a Anžur vozi automobil Tesla S, proizveden 2023. godine. Prijavio je i da na računu ima 1000 eura, isto koliko i u gotovini.

Anžur otplaćuje i stambeni kredit od 360.000 u mjesečnim ratama od po 2300 eura.

Direktor Air Montenegra vlasnik je i hotela od 3000 metara kvadratnih u opštini Domžale u Sloveniji, ali i stoprocentni vlasnik kompanije Mabc Doo. 

Anžur je u maju imenovan za direktora Air Montenegra. On je iskustva u avijaciji počeo da stiče u aprilu 2012. godine kada je postao glavni komercijalista u slovenačkom avio-prevozniku “Adria ervejz”. U decembru iste godine postao je izvršni direktor i predsjednik borda direktora te kompanije, gdje se zadržao sve do marta 2016. godine. U kompaniji je u septembru 2019. godine zvanično proglašen bankrot.

Nakon odlaska iz “Adrie”, Anžur je bio menadžer ili konsultant u kompanijama “Stobart Air”, “Stobart Air Holdings” i “UNEX Management Consulting” iz Hamburga, koja se bavi konsaltingom u vazduhoplovstvu, gdje radi i sada i gdje je njegova pozicija navedena kao partnera.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …