Abazović: Bićemo dio 45. vlade, a iznijeću predlog ako se ne formira 44.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović počeo je u devet sati konultacije o mandataru sa GP URA kojeg predvodi predsjednik tok pokreta Dritan Abazović.

Zašto bi imali manjinsku vladu kad imamo izbore i kad možemo da imamo većinsku vladu. Svašta sam čuo u ova dva mjeseca, sad se priča o nekim drugim modalitetima. Nisam iznio predlog ja ću ga iznijeti ako oni ne uspiju da naprave vladu. Što prije to bolje, primopredaja i idemo dalje u neku drugu priču – kazao je Abazović novinarima nakon razgovora sa Milatovićem.

On je rekao da sa predsjednikom su razgovarali o brojnim temama vezanim za budućnost Crne Gore, o evropskim integracijama i izazvima u ekonomiji.

-Navijamo da se vlada formira što prije, mislili smo da će ići još brže. To trenutno nije slučaj, ne treba gubiti nadu, vidjećemo šta će biti- kazao je on.

Poručio je da su mnogo komentarisali DPS šta ko radi i dodao da je totalno nebitno šta ko govori.

Neozbiljno je da komentarišem. Mi se ponašamo odgovorno i fer i ne pokušavamo ni na koji način da utičemo. Želim im puno sreće, ne možemo da završimo posao za druge. Nametnuli su se kao Supermeni, sada baš i nije tako. Sad im je neko drugi kriv, nek naprave vladu, želim im puno uspjeha, dodao je on.

Abazović je istakao da podršku ne mogu da imaju oni koji sa njima ne razgovaraju.

Vidimo sebe u 45. vladi, što prije dobijemo novu vladu, to ćemo prije da dobijemo 45. Oni moraju da vide da li mogu da dođu do većine, a ako ne mogu mi ćemo predložiti model: Ljudi neka probaju neka naprave, što je prije naprave to bolje ua nas – istakao je on.

Napomenuo je i da nemaju ni predsjednika parlamenta.

Osim URA, Milatović danas razgovara sa predstavnicima SD, SNP i HGI o mandataru za sastav nove vlade.

Milatović će primiti predstavnike Građanskog pokreta GP URA u devet časova, a predstavnike Socijaldemokrata 11.30 sati.

Konsultacije sa predstavnicima Socijalističke narodne partije su zakazane za 14 časova, a sa članovima Hrvatske građanske inicijative u 16 sati, saopštila je Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Dan

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …