Janković: Lokalizovan požar u Doljanima, nema opasnosti od širenja

Požar koji je sinoć izbio u podgoričkom naselju Doljani lokalizovan je, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Goran Janković i dodao da sada nema opasnosti od širenja ili nastanka novog požara.

Brzom intervencijom naših pripadnika uspjeli smo da odbranimo stambene objekte što je bio prioritet a onda smo između 1.30 i dva sata poslije ponoći uspjeli da požar potpuno stavimo pod kontrolu i da do ranih jutarnjih sati u potpunosti lokalizujemo požar kada je u pitanju linija oboda gdje smo obezbijedili mogućnost širenja ili nastanka novog požara u tom dijelu, kazao je Janković u emisiji Dobro jutro Crna Goro “Volim ljeto” na TVCG.

Janković napominje da je bilo ugroženo desetak kuća.

Mogu reći da smo uspjeli u kratkom roku, i pored nepovoljnih vremenskih prilika prije svega da odbranimo stambene objekte a onda i u potpunosti da lokalizujemo požar i da sačuvamo borovu šumu, kazao je Janković.

Požar je, kaže, bio podmetnut.

Ovo je definitovno podmetanje požara. Ne postoji nikakva mogućnost da je požar sam nastao niti su mogli uticati bilo koji faktori. Čak i u razgovoru sa mještanima njihove sumnje su bile da je neko u tom vremenu iza stambenih objekata podmetnuo požar. U ovom slučaju se ne radi o nemaru već o konkretnoj namjeri, kazao je Janković i najavio da će inicirati formiranje registra piromana.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …