Barska plovidba neće kupiti putnički brod AF Franceska

Barska plovidba neće kupiti feribot AF Franceska, iako je na predlog Odbora direktora Skupština akcionara ovog državnog preduzeća donijela Odluku o kupovini putničkog broda AF Franceska krajem juna. Najava da će državna pomorska kompanija sa sjedištem u Baru kupiti putnički brod AF Franceska podigla je buru u crnogorskoj javnosti.

Podsjetimo, čelnici Barske plovidbe nisu došli na X sjednicu loklanog parlamenta za koju je predsjednik SO Bar Branislav Nenezić inicirao da se uvrsti u dnevni red “Informacija o donošenju odluke Barske plovidbe AD Bar o odobrenju kupovine putničkog broda AF Francesca”, piše Primorski.me.

Dio odbornika, vlasti u Baru i opozicije, bio je dosledan da čuje šta ima reći Odbor direktora Barske plovidbe i v.d. izvršnog direktora te je danas iza zatvorenih vrata u ovoj firmi održan sastanak koji je trajao oko četiri sata.

“Danas smo imali korektan sastanak sa predstavnicima Barske plovidbe. Ono što vjerovatno najviše zanima javnost, od strane Odbora direktora nam je jasno saopšteno da se kupovina broda „AF Franceska“ neće realizovati iz prostog razloga što Barska plovidba nema sredstava za kupovinu ovog broda”, naveo je odbornik Demokrata Momčilo Leković na Fejsbuku.

Čak i ako nova Vlada donese Odluku o stavljanju van snage Odluke o kupovini putničkog broda AF Franceska, Zakon o privrednom društvu, član 127 je na strani manjinskih akcionara, što znači da će na računu Barske plovidbe biti manje oko 1,2 miliona eura.

Logično je pitanje odgovornosti aktera koji su učestvovali u donošenju Odluke u interesu manjinskih akcionara koji su prema saznanjima Primorskog portala godinama čekali na pogrešan korak predstavnika državnog kapitala.

Ministar finansija u 42. Vladi i kandidat za mandatara buduće Vlade Milojko Spajić prije dvije i po godine bio je na strani interesa kompanije Barska plovidba.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …