Osnivačka skupština Rotary e-Kluba Crne Gore

U subotu, 22.07.2023., održana je osnivačka skupština Rotary e-Kluba Crne Gore u svečanoj atmosferi hotela Regent u Porto Montenegru i uz prisustvo 11 od 14 aktivnih članova, predstavnika Distrikta 2483, Rotary Zone 25 i primorskih Rotary klubova u Crnoj Gori. Sjedište e-Kluba je u Ulcinju.

Skupština je počela svečanim intoniranjem himni država članica Distrikta: Crne Gore, Republike Srbije i Rotary Internacional-a, a potom je uslijedio inspirativni uvodni performans u formi multimedijalnog vremeplova sa tri muzičke numere: „Conquest of paradise”, „Bliže o Bože moj” i „O Fortuna”, kojima je na simboličan način predstavljena vizija e-Kluba: “Budi promjena kakvu želiš oko sebe”.

Cilj ovog multimedijalnog putovanja kroz 531 godinu istorije sa muzičkim djelima inspirisanim jednom prekretnicom u svjetskoj istoriji, univerzlnim iskustvom suočavanja sa smrću i spoznajom da hedonistička sreća ima granice, bilo je predstavljanje poruke da osvajanje teritorija, ljudski gubici i stalna trka za materijalnom srećom nisu krajnji cilj čovječanstva, već da su to: dobra volja, razumijevanje, mir i prijateljstvo.

Na svečanosti su predstavljeni rezultati izbora na prethodno održanoj elektronskoj skupštini, na kojoj je usvojen Statut e-Kluba i izabrano rukovodstvo, koje se svake godine rotira. Za prvog predsjednika Rotary e-Kluba Crne Gore izabran je Boris Marđonović, apsolvent germanistike i politike i direktor Zanatske komore Crne Gore iz Ulcinja. Za sekretarku e-Kluba izabrana je Dr Nina Radulović, advokatica i doktorka prava, ekonomije i preduzetništva iz Podgorice. Za blagajnika je izabran Radovan Šušić, finansijski i bankarski menadžer i vlasnik privatne kompanije Akvila iz Podgorice. Za ceremonijal majstorku izabrana je Zorica Kovačević, hotelijerka i direktorica hotela Signum iz Podgorice.

Predsjednik Boris Marđonović, u svom govoru, istakao je tri strateška programa koje će e-Klub relizovati, a to su: podsticanje liderstva, digitalna transformacija i e-Forum Majka i dijete. Svi ciljevi su usklađeni sa ovogodišnjom temom Rotary International-a: “Kreiraj nadu u svijetu”. On je kazao da samo mali broj ljudi u zajednici prihvata da joj služi i daje više, nego što od nje može uzeti ali da je to ključno za pozitivne promjene u društvu, koje svi želimo vidjeti oko sebe. Rotary e-Klub Crne Gore želi okupiti najuglednije ljude iz Crne Gore i dijaspore, čiji je zajednički imenitelj eudajmonija, osjećaj ispunjenosti pomaganjem i davanjem sebe, svog vremena, znanja i novca za opšte dobro i društveno-korisne ciljeve.

Na skupštini su se obratili i ugledni gosti iz Rotary zajednice, među kojima je bio i koordinator Zone 25 i past distrikt guverner Dr Bane Ranđelović, zamjenik distriktnog guvernera Srđan Grgić i neposredno prošli guverner Nikola Božić, koji su snažno podržali osnivanje elektronskog Kluba i izrazili zadovoljstvo kohezijom Rotary zajednice u Crnoj Gori i Distriktu.

Predsjednik RC Bar Stevan Milošević, predsjednik RC Budva Pero Duletić, predsjednica RC Kotor Aleksandra Ivanović i sekretar RC Ulcinj/Ulqin Elvir Zečević, izrazili su svoje čestitke i podršku radu, najmlađeg, osmog Rotary kluba u Crnoj Gori.

U završnici skupštine, IPG Nikola Božić uručio je lentu predsjedniku Marđonoviću i Rotary značke svim članovima e-Kluba, obilježavajući time formalno pridruživanje novih članova globalnoj Rotary zajednici, koja broji više od 1,4 miliona članova u preko 35.000 klubova u svijetu.

Osnivanje Rotary e-Kluba Crne Gore donosi novu snagu i entuzijazam u Rotary zajednicu u Crnoj Gori, te otvara vrata za još veće angažovanje i humanitarni rad uspješnih pojedinaca. E-Klub je dobio snažnu podršku i entuzijastične članove koji će u budućnosti sarađivati sa ostalim Rotary klubovima kako u Crnoj Gori, tako i širom svijeta u ostvarivanju filantropskih ciljeva i humanitarnih inicijativa.

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …