Milović: Vlada će biti formirana, šira koalicija garantuje stabilnost

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović kazao je da su svi pregovori o formiranju vlasti teški, ali da “ono što je bitno je da će vlada biti formirana, u to nema dileme”.

“Zagovornik sam šire koalicije, smatram da nam 41 poslanik ne može garantovati stabilnost, pogotovo ukoliko se nalaze neki subjekti kojima još testiramo dozu iskrenosti. Treba razgovaratio o široj koaliciji, i zbog nekih zakona koji se tiču deblokade pravosuđa i slično, treba ići na što veći broj jer to će donekle garantovati stabilnost”, rekaoj je Milović gostujući na A plus televiziju.

On je kazao i da je zagovornik da se sa koalicijom Za budućnost Crne Gore razgovara ako su spremni da poštuju strateška opredeljenja i da ne otvaraju regionalne probleme…

“Ne treba narod oko toga da zabavljamo i opterećujemo. Treba da formiramo stabilnu i proevropsku vladu i rješavamo životne probleme građana. Iskreno se nadam da će novu vladu činiti Pokret Evropa sad, Za budućnost Crne Gore i Demokrate uz učešće manjinskih stranaka. To treba da bude kostur i stub stabilne i jake vlade uz poštovanje principa koje smo prezentovali”, rekao je Milović.

On je naveo i da, koliko je upoznat, lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić ne putuje za Vašington.

“Vašington koliko znam ne pravi probleme oko ulaska koalicije Za budućnost Crne Gore u vladu ukoliko su spremni da poštuju opredeljenje Crne Gore i principe spoljne politike i ukoliko su spremni da se odrede jasno prema sukobu koji imamo u Ukrajini. Vjerujem da koaliciji Za budućnost Crne Gore je to prihvatljivo, to su poslije sastanka i rekli. Samo treba da vidimo da se dogovorimo oko raspodjele mandata kome što pripada i vjerujte dobićemo stabilnu vladu”, rekao je Milović.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …