Sastali se Spajić i Knežević

Lideri Pokreta Evropa sad Milojko Spajić i Koalicije Zajedno za budućnost Crne Gore Milan Knežević održali su danas u Podgorici još jedan sastanak na kojem su razgovarali o formirawu 44. Vlade, saznaje nezvanično portal “Dan”

Detalji ovog razgovora nisu poznati javnosti, ali je izvjesno da se razgovaralo o mogućnosti da Koalicija Ѕajedno za budućnost Crne Gore bude dio buduće izvršne vlasti.

Milojko Spajić nastavlja sa intezivnim razgovorima jer već u ponedjeljak treba da ide na konsultacije sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem od kojeg očekuje da mu da mandat za sastavljanje 44. Vlade.

Dan je danas objavio da je gotovo je izvjesno da će dio nove vlade biti i partije koje su bile okosnica bivšeg Demokratskog fronta, to jest konstituenti koalicije “Za budućnost Crne Gore”. Po tim informacijama, ova koalicija dobila bi Ministarstvo obrazovanja, Ministarstvo sporta i mladih i Ministarstvo turizma. Ovo bi važilo ako u Vladu uđe i Bošnjačka stranka. U slučaju da se to ne desi, koalicija ZBCG dobila bi još jedno ministarstvo, najvjerovatnije saobraćaja ili energetike. Sudeći po trenutnom stanju stvari, čini se da je preduslov za ulazak u Vladu koalicije koju predvode Milan Knežević i Andrija Mandić da pristanu na potpredsjedničko mjesto u Skupštini Crne Gore, pošto je dogovor sa Demokratama već postignut i šef parlamenta treba da bude lider te partije Aleksa Bečić.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …