Abazović na otvaranju rekonstruisanog puta Pljevlja – Metaljka: Ovaj grad više neće biti zapostavljen

„Od ranije je poznat moj stav da je država potpuno neopravdano zapostavila ovaj grad. Nadam se da ovo i simbolično i suštinski znači da se ti trendovi mijenjaju i vjerujem da ćemo se, u budućnosti, ovakvim povodima sve češće sretati na teritoriji opštine Pljevlja”, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, koji je danas, zajedno sa predsjednikom Opštine Pljevlja Dariom Vranešom, direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vuksanovićem i izvršnim direktorom Monteputa Milanom Ljiljanićem, otvorio rekonstruisanu prvu fazu regionalnog put Pljevlja – Metaljka koji spaja Crnu Goru sa Bosnom i Hercegovinom.

Premijer je istakao da je Vlada tu da pomogne da se srede putni pravci od Pljevalja i prema Bosni i Hercegovini i prema Srbiji.

„Cilj je je da imamo što otvorenije saobraćajnice, veću mobilost građana i biznisa u narednom periodu”, kazao je Abazović

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš je istakao da je rekonstriusanom dionicom dobijena moderna saobraćanica na zadovoljstvo svih građana Pljevalja.

„Ovo je jedina i prva ozbiljna rekonstrukcija ovog puta otkako je napravljen prije 130 godina”, kazao je Vraneš.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović je, pohvaljujući odličnu saradnju sa aktuelnom lokalnom upravom Pljevalja, kazao da je već raspisan tender za izbor projektanta za rekonstrukciju ostatka puta do granice sa Bosnom i Hercegovinom.

„Sa novom lokalnom upravom smo dogovorili i rekonstrukciju dionice od 4 km koja će povezati samo gradsko jezgro i ovaj put. Opština će odraditi projekat, a Uprava za saobraćaj rekonstrukciju”, kazao je Vuksanović.

Rekonstruisana dionica regionalnog puta Pljevlja – Metaljka – I faza Krće (Baljenovac) duga je 15 km. Vrijednost radova koje je izveo Crnagoraput AD je 12.097.955 eura sa PDV-om. Nadzor je vršio Projectman doo – Podgorica, a projektnu dokumentaciju Interproject doo – Podgorica.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …