Veljović sam u sobi u spuškom zatvoru

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović sam je u sobi u Istražnom zatvoru gdje je sproveden nakon odluke sudije za istragu Višeg suda u Podgorici kojim mu je određen pritvor do 30 dana. Iako u nekim slučajevima pritvorena lica kada dođu u zatvor budu smještena u takozvani karantin, ovoga puta to se nije dogodilo.

Veljović se sumnjiči da je dio kriminale grupe koju je, prema sumnjama Specijalnog državnog tužilaštva, formirao Aleksandar Mrkić, za kojim se traga. Grupa se navodno bavila švercom cigareta. Veljović je preksinoć u kasnim večernjim satima sproveden u spuški zatvor sa navodnim saučesnicima Mujom Nikočevićem i Nikolom Mrkićem. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na jednog svjedoka koji će biti saslušan tokom istražnog postupka.

– U Istražnom zatvoru Podgorica pritvorena lica smještaju se u jednokrevetne i višekrevetne prostorije. Pravilnikomo o bližem načinu izvršavanja pritvora propisano je da se pritvorena lica neposredno po prijemu u zatvor smještaju u jednokrevetne prostorije. U skladu sa navedenom odredbom pritvoreno lice na koje se odnosi Vaše pitanje smješteno je u jednokrevetnu sobu u Istražnom zatvoru Podgorica – navedeno je iz Službe za odnose s javnošću UIKS-a za “Dan”.

Provjerite slična mjesta

Linija Budva – Dubrovnik od 29. juna

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici odluku kojom je definisano da Luka Budva dobija …