Buljarica: Bura nosila gumenjak, spašena jedna osoba

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama u ranim jutarnjimm časovima imala je još jednu akciju spašavanja. Tako je sa gumenjaka kojeg je nosila bura spašena muška osoba, državljanin Slovenije.

-I pored najavljenog sjevernog vjetra i upozorenja da se vodi računa priliko isplovljenja na more, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primila poziv u 07.25 na Pomorsko operativni centar da je jedna osoba sa gumenjakom od dva metra ustala u kvaru na plaži Buljarica te ga jaka bura nosi na orvoreno more – kazao je za portal Dan Žarko Lukšić načelnmik UPSUL.

Operateri Dragan Djurović i Vlado Kasalica su uz koordinaciju sa Spailačkim čamcem SAR-1 sa posadom Isidora Jovanović i Stavan Asović uspješno za manje od 45 min spasili slovenačkog državljanina na neih 2 kilometra od obale i doteglili do plaže Buljarica.

UPSUL po ko zna koji put upozorava turiste da se na izlažu životnim rizicima i ne izlaze po lošem vremenu na more. Sličan slučaj sa smrtnim poslijedicama se desi prije par godina upravo na istom mjestu gdje spašen čamac- navodi Lukšuć.

Provjerite slična mjesta

Popa: Postizanje IBAR-a nevjerovatan timski rad na svim nivoima

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa govorila je o značaju dobijanja pozitivnog Izvještaja …