Poslanike osiguravaju i od sportskih povreda

Skupština Crne Gore raspisala je tender za nabavku usluga za zdravstveno i osiguranja od nesreća poslanika i zaposlenih u toj instituciji, kojom će zaposleni u toj ustanovi biti obezbijeđeni i od sportskih povreda. Naime, Skupštna je u tenderu osiguravajućim kućama postavila zahtjev da pored opštih uslova osiguranja ne priznaju isključenja bilo koje vrste usled bavljenjem sportskim aktivnostima, posebno ako su osiguranici ujedno i članovi sportskih udruženja/organizacija i učestvuju na javnim sportskim takmičenjima. Izuzetak jedino mogu biti ekstremni sportovi, po uslovima osiguravača.

Vrijednost tendera, kako se tvrdi u tenderu, je 13.000 eura bez PDV-a, odnosno oko 15.000 sa uračunatim porezima. U tenderskoj dokumentaciji se navodi da je u pitanju kolektivno kombinovano osiguranje poslanika i zaposlenih, ukupno 330 lica.

Osigurane sume od posledica nesrećnog slučaja po poslaniku i zaposlenom, po sledećim osnovama: smrt usled nesrećnog slučaja 15.000 eura, smrt usled bolesti 7.500, trajni invaliditet 22.500, dnevna naknada (privremena nesposobnost za rad) pet eura i troškovi liječenja (narušavanje zdravlja koje zahtijeva ljekarsku pomoć) 8.500 eura – navodi se u tenderu Skupštine, koji je raspisan 21. jula.

U tenderu se precizira da je ponuđač dužan da uz svoju ponudu dostavi dozvolu za obavljanje poslova neživotnog osiguranja, izdatu od Agencije za nadzor osiguranja, a koju će u slučaju da bude prvorangiran i izabran za zaključenje Ugovora o izvršenju usluga biti dužan da dostavi prilikom zaključenja, u formi originala ili ovjerene kopije. Takođe, ponuđač koji ima dozvolu izdatu od Agencije za nadzor osiguranja za obavljanje poslova životnih osiguranja, mogu kolektivno da osiguraju poslanike i zaposlene, ukoliko imaju adekvatne uslove osiguranja za pokriće svih traženih rizika, koji su definisani u bitnim karakteristikama predmeta nabavke u ovom postupku.

Osiguravajuća kuća koja se prijavi na tender treba da prihvati i zahtjev da će zaposleni i poslanici u Skupštini Crne Gore biti osigurani svakog dana (radni dani, vikend, praznici) za svih 24 sata dnevno, od svih okolnosti i rizika nastalih u radnom vremenu i van radnog vremena, za vrijeme obavljanja redovnih radnih zadataka, uključujući i vrijeme provedeno na putu od kuće do radnog mjesta i obratno, kao i u slobodno vrijeme svakog dana, za vrijeme trajanja ugovora.

– Zahtjev je i da je rok za isplatu štete maksimum 14 dana od dana prijave iste od strane naručioca za korisnika osiguranja i dostavljanja kompletne dokumentacije; da će ponuđač obezbijediti osiguranje, pod istim uslovima i za veći i za manji broj lica od navedenih u Zahtjevu za dostavljanje ponuda, ukoliko za vrijeme trajanja ugovora o osiguranju dođe do povećanja, odnosno smanjenja broja lica. Ne priznaju se isključenja za osigurana lica na bolovanju, odnosno osiguranjem su obuhvaćena i lica koja se nalaze na bolovanju usled bolesti koju je prouzrokovao virus Kovid 19. Odredbe o karenci, pričeknom periodu, se ne primjenjuju ni kod jednog traženog rizika. Ne priznaju se isključenja za osigurana lica na bolovanju, odnosno, osiguranjem su obuhvaćena i lica koja se nalaze na bolovanju. Ne priznaje se karenca, odnosno umanjenje prava osiguranika na bazi karence za slučaj smrti usled bolesti – navodi se u tenderu.

Dan

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …