Stalne prijetnje premijeru: “Čuvaj se snajpera, Dritane”

Nakon jučerašnje akcije Specijalnog državnog tužilaštva, na meti se ponovo našao Dritan Abazović, premijer u tehničkom mandate.

Na jednoj od društvenih mreža pojavila se prijeteća poruka sa sadržajem: “Čuvaj se snajpera, Dritane”.

Ovo je samo jedna u nizu. Kako je sam premijer izjavio ovo je samo jedna u nizu, jer da je SDT-u prijavljivao svaku prijetnju oni ne bi mogli ničim trugim da se bave.

Najnovija prijetnja stigla je sa društvene mreže TikTok.

Podsjetimo, Abazović je nedavno kazao da “svaku prijetnju treba doživjeti ozbiljno”.

“Osuđujem svaku prijetnju bez obzira o kome se radi. Nema mjesta za paniku. Da sam ja prijavljivao prijetnje tužilaštvo i policija ne bi imali šta drugo da rade”, kazao je Abazović nedavno povodom prijetnji.

Izvršni direktor GP URA Zoran Mikić tada je na vanrednoj konferenciji za novinare izjavio da je Dritan Abazović primio ozbiljne prijetnje smrću. Međutim, kako je tada saopšteno, Uprava policije Crne Gore ne raspolaže informacijama da je Abazović ugrožen od šefa jednog kriminalnog klana u regiji, ali će se poduzeti opsežne mjere da to ispitaju i utvrde.

Jedna od ranijih prijetni bila je: “Pamtićeš 18. jul po Petru Lazoviću, kunem ti se u Boga”. Poruka je upućena preko lažnih profila na društvenim mrežama a stigla je u inboks predsjedniku Vlade Crne Gore nakon hapšenja službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Petra Lazovića.

Pomenuta poruka poslata je preko lažnog instagram profila aki_boss777 19. jula, dan nakon hapšenja Lazovića po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva koje ga sumnjiči da je počinio pet krivičnih djela, kao član transnacionalne kriminalne organizacije “kavački klan”.

Abazović je zatražio od ANB-a procjenu bezbjednosti nakon upućenih prijetnji. Brojni zvaničnici Vlade i političkih stranaka osudili su prijetnje premijeru tražeći da nadlažni državni organi reaguju.

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …