Krivične prijave protiv više osoba zbog nelegalne gradnje na Žabljaku

Protiv nekoliko osoba biće podnijeta krivična prijava sumnje da su izvršili krivično djelo građenje objekta bez dokumentacije i prijave za građenje.

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Stanice policije Žabljak su juče u saradnji sa urbanističko – građevinskom inspekcijom sproveli aktivnosti u cilju suzbijanja nelegalne gradnje na području ovog grada i kontrolisali šest objekata u izgradnji.

Policija i nadležna inspekcija su u naselju Podgora registrovali dva nelegalno započeta građevinska objekta, te je protiv S.N. iz Nikšića državnom tužiocu u Osnovom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo građenje objekta bez dokumentacije i prijave za građenje – saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, kontrolisana su i dva gradilišta u naselju Uskoci – nepoznatog investitora i jedno gradilište u Motičkom gaju investitora V.J. iz Nikšića i tom prilikom je utvrđeno da su lica prekršila zabranu gradnje.

Protiv njih će nadležna inspekcija preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti i podnijeti krivične prijave državnom tužiocu.

U odnosu na više objekta u naselju Motički gaj, kontrola će biti izvršena 26. jula, a pojačane kontrole sa ciljem spečavanja nelegalne gradnje na području opštine Žabljak biće nastavljene u narednom periodu – navedeno je u saopštenju policije.

Pored navedenog, tokom vikenda je policija na Žabljaku zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić sprovela pojačane kontrole u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje narkotika, koja je rezultirala podnošenjem prekršajnih prijava protiv dvije osobe zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Kod ovih lica su pronađene manje količine opojnih droga kokain i marihuana – kazali su u Upravi policije.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …