U Kotoru 10.000 gostiju, popunjeni svi veliki hoteli

U Kotoru je u toku špic turističke sezone. Deset hiljada registrovanih gostiju i svakodnevno uplovljavanje po nekoliko kruzera, dovode do neminovnih gužvi, naročito u starom gradu i na bedemima. U Opštini očekuju da će prihodi i broj turista premašiti one iz rekordne 2019. godine.

Uprkos ekstremnim temperaturama popeti se na bedeme i tvrđavu Svetog Ivana, nešto je što se ne propušta.

“Posjeta ove godine je odlična u odnosu na 2022. Imamo povećanje od nekih 50 odsto, a sa podacima iz jula oko 70.000 posjetilaca na bedemima i 560.000 eura ostvarenog prihoda”, kazao je Nebojša Adžić iz Sekretarijata za lokalne prihode Kotor.

Kada je u gradu 10.000 turista, a u luci tri velika kruzera sa blizu 3.000 putnika, neminovna je gužva.

“Kotor je pun i živ. Vraćaju se sve aktivnosti na koje su navikli naši gosti. Na posljednjem presjeku koji je bio juče, u Kotoru boravi 10.000 gostiju, što je pet procenata više nego rekordne 2019. To je jako važno i ohrabruje, u velikoj mjeri su popunjeni veliki hoteli. Gosti su uglavnom iz Velike Britanije, Francuske, veliki procenat ove sezone je i iz SAD”, kazao je Jovan Ristić iz TO Kotor.

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …