Šćekić podržao Abazovića: Borba protiv kriminala i korupcije prioritet Vlade

Kao član 43. Vlade i potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), pružam punu podršku predsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, koji je otvoreno krenuo putem kojim SNP već 25. godina hodi i izgara, i koja je shodno svojim mogućnostima i kada nismo bili dio Vlade, vodila borbu na svim nivoima i ukazivala na sve ovo što je konačno postalo vidljivo, poručio je potpredsjednik SNP i ministar Dragoslav Šćekić.

Kako je istakao I sada kao dio Vlade, prioritet im je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, a dosadašnji postignuti rezultati i djelovanja to i pokazuju.

Na osnovu informacija sa kojima je upoznata javnost, jasno se vidi da su određene strukture zgazile institucije i stavile pod svoju kontrolu i tako državu učinile privatnom, bogatili se, manipulisali sa građanima i držali nas kao taoce. Nedodirljivi i povlašćeni konačno moraju biti jednaki pred zakonom, kao i ostali građani Crne Gore – istakao je Šćekić.

On je naglasio da ova borba zahtijeva opšti konsenzus svih subjekata i pojedinaca koji žele da ovo napokon bude pravna država sa odgovornim i jakim institucijama, država sigurne budućnosti naših građana, država u kojoj će se znati šta je ozbiljan i častan službenik policije koji će biti dostojan te funkcije, i spreman da zaštiti integritet nevinog građanina i državnu imovinu od svakog pokušaja njihovog urušavanja, bez obzira ko je na suprotnoj strani zakona.

Na putu ka ostvarivanju vladavine prava i u direktnom i indirektnom obračunu sa kriminalnim grupama koje su okupirale naš sistem, mnogi su ponijeli veliku žrtvu i izgubili živote. Baš njima, i svim građanima dugujemo da lica koja su okoristila državnu imovinu i koja su saučestvovala u nedjelima i koja su ostavila veliki pečat i rane u našem društvu, budu adekvatno procesuirana. Ne smije se dozvoliti ni to da pojedini politički subjekti vrate ove i ovakve strukture u institucije sistema, i da pomoću njih ispoljavaju moć prema građanima i državi, kakav je bio slučaj – naveo je Šćekić.

On je dodao da se Uprava policije sa svojom posebnom jedinicom juče je obavila svoj posao na odgovoran i nadasve, hrabar način u izvršenju racije u Hotelu “Podgorica” i time konačno pokazala da nema nedodirljivih.

Ovo je još jedan vidljiv dokaz da su organizovane kriminalne grupe ufiltrirane u institucije sistema i da su na taj način lakše djelovali u organizovanom i dobro osmišnjenom urušavanju države, a da su pripadnici Uprave policije sa strahom obavljali svoje svakodnevne radne zadatke svjesni da u svojim redovima imaju lica koja su dio pomenutih grupa i na taj način im je bio blokiran profesionalni rad, a oni sami potčinjeni u istom. Sada kada imaju odgovornu izvršnu vlast koja im daje pun autoritet, podršku i samostalnost da postupaju u skladu sa zakonskim regulativama jednako prema svima, i da se napokon odupru i bez straha isfiltriraju kriminal iz svojih redova, djeluju u ime države i adekvatno i časno čuvaju bezbjednost građana – naglasio je on.

DAN

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …