Potraga za Tigrovim džipovima

Uprava policije ponovo je zaćutala na pitanja o privatnim automobilima kojima je tim uhapšenog policajca Petra Lazovića išao u zakonite i nezakonite zadatke – oni nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” ko je, kada i kojim aktom dozvolio policijskom eskadronu pod patronatom Zorana Lazovića i njegovog sina da koriste privatne automobile biznismena Ranka Ubovića, a ne službena vozila Uprave policije.

Bez odgovora ostalo je i pitanje ko im je i kada odobrio da koriste operativne tablice.

Policija je, ipak, juče tokom racije u hotelu Podgorica oduzela šest automobila – “tojote” i “BMW”…

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da su automobili privremeno oduzeti kako bi se utvrdilo da li je batinaški eskadron mlađeg Lazovića, koji je djelovao u srcu policije, u njima mučio uhapšene pripadnike organizovanih kriminalnih grupa.

Navodno, to su učinili tragajući za vozilima o kojima se Lazović hvalio preko kriptovane Skaj aplikacije navodnom narko-bosu iz Pljevalja, Darku Šariću.

On je tom Pljevljaku tokom 2020. godine napisao da im je Ubović, kojeg naziva Tigar, poklonio šest džipova za posao.

“Učestvuje Tigar non-stop, kupio nam je šest džipova”, piše policajac i objašnjava da su automobili 2017. godište – “tojote, X5 itd”…

Policija je saopštila da Ubović ili njegova kompanija Bemaks nisu poklonili toj instituciji vozila, ali da znaju da su u mandatu Zorana Lazovića korišćena vozila koja nisu u vlasništvu Uprave policije.

“I o Odsjeku za posebnu operativnu podršku u ovom Sektoru policije. S tim u vezi, u periodu od kada je na čelu Sektora za borbu protiv kriminala novo rukovodstvo, vozila koja nisu u vlasništvu Uprave policije se ne koriste”, kazali su prije dva dana iz UP.

Njihovi službenici juče su, međutim, privremeno oduzeli šest vozila koja pripadaju kompaniji “Easy drive”, vlasnika Aleksandra Mijajlovića, koji je slovio za jednog od neformalnih vlasnika “Bemaksa”.

Pravni zastupnik kompanije Bemax i Ubovića, advokat Zoran Piperović, rekao je da su sva oduzeta vozila stara između tri mjeseca i dvije godine.

“Mislim da je to lizing firma. Sve račune za pomenuta vozila su mi dostavili i svi su ocarinjeni 4. marta 2022. godine, 14. marta 2022. godine i 14. juna 2023. godine”, rekao je Piperović.

“Ako nešto traže u njima, ne znam što bi mogli da nađu, a tiče se Skaj prepiske. MUP mora da da potvrdu o privremeno oduzetim predmetima u trajanju od 90 dana, kao rok za oduzimanje vozila. Ja apelujem, kao neko ko se bavi 43 godine ovim poslom, da auta vrate odmah. Nikome nije potrebno da se bruka. Oni znaju da će da ih vrate i kao da nije bilo ništa. Ovdje mora da se sačuva obraz institucije. I da naglasim – kome je potrebna ova cirkuska predstava?”, pitao je taj advokat.

Vozila koja su oduzeta danas od Ubovića kod hotela “Podgorica” koristila je jedinica policije za borbu protiv organizovanog kriminala godinama, izjavio je premijer Dritan Abazović.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …