evropasad

PES: Započeti formalni pregovori oko formiranja Vlade

Predstavnici Evrope sad! su danas obavili razgovore s rukovodstvom liste ZBCG i Demokratske Crne Gore, povodom formiranja buduće vlade a na osnovu rezultata parlamentarnih izbora.

Razgovori su protekli u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi, sa zajedničkim zaključkom da je Crnoj Gori što hitnije potrebna nova stabilna vlada, koja će biti u potpunosti posvećena poboljšanju standarda građana, ubrzanju evropskih integracija i odlučnoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Na sastancima je takođe konstatovano da su za sve strane prihvatljivi prinicipi koje je nedavno usvojio i predložio PES, te da oni treba da predstavljaju temelj buduće saradnje.

Detaljniji razgovori sa ZBCG i Demokratskom Crnom Gorom biće nastavljeni narednih dana, dok su za sjutra zakazani razgovori sa predstavnicima SNP-a, Albanskog foruma, Albanske alijanse i Hrvatske građanske inicijative.

PES ostaje otvoren za dogovor i sa drugim političkim subjektima, koji dijele prioritetne ciljeve i viziju Crne Gore, kao bogate, pomirene i evropske države svih njenih građana.

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …