Vuković: Pokretu Evropa sad više znači šipak Vučića, nego stav evropskih i američkih zvaničnika

Lider PES i najozbiljniji kandidat za mandatara Milojko Spajić nakon riječi da neće ni pod razno ulaziti u partnerstvo sa Demokratskim frontom, jer je 15 mjeseci urušavao Vladu čiji je on bio ministar i da radi za DPS, promijenio je mišljenje, tvrdi Aleksandra Vuković, članica Predsjedništva i poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore

Spajić sad jasno pokazuje kao i ostali članovi PES-a da će pozvati koaliciju “Za budućnost Crne Gore” na razgovor o formiranju Vlade. Jer njima izgleda mnogo više znači šipak Aleksandra Vučića, prijetnja Milice Zavetnice, ili stav gospodina Ivice Dačića u vezi sa tim hoće li ili neće biti Srba u Vladi, nego stav evropskih i američkih partnera koji su jasno saopštili da upokojeni DF njima nije partner, ocijenila je Vuković.

Viđeli smo da prethodne vlade nijesu bile stabilne i da od avgusta 2020. godine, od kada smo dobili novu oslobodilačku većinu ne postoji politička stabilnost u Crnoj Gori. To je jasno jer imamo neozbiljne političke subjekte u državi. Bez obzira na to što su potpisivali sporazume kojima su potvrđivali svoju lojalnost sa principima za smjenu vlasti i formiranje nove Vlade sa evropskim integracijama. Umjesto toga oni su pokazali diletantski odnos prema državnim i nacionalnim interesima. I mi smo na osnovu toga imali rušenje dvije vlade – dodala je ona.

DAN

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …