Nova S: Vulin pod lupom zbog kontakata sa “škaljarcima“

Dok se državni vrh iz sve snage upinje da sankcije koje su SAD uvele Aleksandru Vulinu, aktuelnom šefu BIA, predstavi kao reakciju na njegova politička i ideološka opredjeljenja i veze sa režimom u Rusiji, u javnosti se poslednjih dana sve više govori o detaljima iz njegove kriminalizovane biografije – kako onim „zatrpanim“, tako i o nekim novim, gotovo ekskluzivnim. Postoje operativna saznanja da je Vulin imao kontakte sa organizovanim kriminalnim grupama, kako u Srbiji, tako i u regionu, a da je sa jednom od dvije najozloglašenije, kao i svim njenim ispostavama, naročito blizak, kaže sagovornik „Nove“.

Nakon predsjednika republike Aleksandra Vučića, o „politički motivisanim sankcijama protiv Vulina“ govorio je juče i šef diplomatije Ivica Dačić, koji je kazao da iz Amerike nisu stigli nikakvi dokazi o tvrdnjama koje su iznijete na račun šefa BIA. Logorejičnom banalizacijom čitavog slučaja, obojica su još jednom atakovala na elementarnu inteligenciju sopstvenih građana koji su ih uposlili i koji ih plaćaju, računajući vjerovatno na nacionalnu amneziju i kolektivni zaborav svih Vulinovih nepočinstava, od kojih je većina bila dokumentovana dokazima.


Tako do danas, ni Vučić ni Dačić, uz postojeće dokaze, nisu obavijestili javnost odakle Vulinu „tetka iz Kanade“ i novac za stan na Zvezdari, šta radi na koncertima sa vođama navijačkih grupa…

Dok se državni vrh iz sve snage upinje da sankcije koje su SAD uvele Aleksandru Vulinu, aktuelnom šefu BIA, predstavi kao reakciju na njegova politička i ideološka opredjeljenja i veze sa režimom u Rusiji, u javnosti se poslednjih dana sve više govori o detaljima iz njegove kriminalizovane biografije – kako onim „zatrpanim“, tako i o nekim novim, gotovo ekskluzivnim. Postoje operativna saznanja da je Vulin imao kontakte sa organizovanim kriminalnim grupama, kako u Srbiji, tako i u regionu, a da je sa jednom od dvije najozloglašenije, kao i svim njenim ispostavama, naročito blizak, kaže sagovornik „Nove“.

Nakon predsjednika republike Aleksandra Vučića, o „politički motivisanim sankcijama protiv Vulina“ govorio je juče i šef diplomatije Ivica Dačić, koji je kazao da iz Amerike nisu stigli nikakvi dokazi o tvrdnjama koje su iznijete na račun šefa BIA. Logorejičnom banalizacijom čitavog slučaja, obojica su još jednom atakovala na elementarnu inteligenciju sopstvenih građana koji su ih uposlili i koji ih plaćaju, računajući vjerovatno na nacionalnu amneziju i kolektivni zaborav svih Vulinovih nepočinstava, od kojih je većina bila dokumentovana dokazima.
Tako do danas, ni Vučić ni Dačić, uz postojeće dokaze, nisu obavijestili javnost odakle Vulinu „tetka iz Kanade“ i novac za stan na Zvezdari, šta radi na koncertima sa vođama navijačkih grupa, kakve su njegove veze sa kriminalnim klanovima u zemlji i regionu…

Pod okriljem Vučićeve vlasti Vulin sigurno neće biti procesuiran, pa se pozivanje SAD da dostave dokaze o tvrdnjama zbog kojih su mu uveli sankcije, mogu okarakterisati samo kao besprizorne. Američka adminsitracija odlično zna šta je vlast zatrpavala o Vulinu sve ove godine, i sigurno neće dostaviti nešto što bi Vučićevo pravosuđe moglo da kontaminira nekim fiktivnim postupkom. Jer, ne treba zaboraviti da se za ista djela ne može se suditi dvaput, kazao je za „Novu“ dobro obaviješten izvor.

On dodaje da se lista Vulinovih sumnjivih radnji i nezakonitih postupanja drastično povećala poslednjih godina, te da je slučaj „tetke iz Kanade“ sada samo jedna sitnica, u poređenju sa svim ostalim, što bi moralo da postane predmet opsežne istrage.

Postoje operativna saznanja da je Vulin imao kontakte sa organizovanim kriminalnim grupama, kako u Srbiji, tako i u regionu, a da je sa jednom od dvije najozloglašenije naročito blizak – crnogorskim škaljarskim klanom, ali i svim njegovim ispostavama. Kontakti sa ovom grupom, čije su vođe poslednjih godina ubijane širom svijeta, intenzivirani su nakon izbora 2020, kada je postao ministar policije, ali i nastavljeni kad je sa Bratislavom Gašićem razmenio resore i prešao u BIA, kaže sagovornik NOVE.

On napominje da su ova saznanja su utoliko zanimljivija, ako se posmatraju u kontekstu okolnosti koje su bile na snazi u vrijeme kada su MUP-om harali Vulinovi prethodnici, Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović.

DAN

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …