Crveni meteoalarm na snazi: Paklene vrućine do 25. jula

Narednih dana, područje Crne Gore biće pod snažnim uticajem toplog tropskog talasa koji donosi visoke tropske temperature vazduha. Temperature će biti znatno iznad prosječnih za ovo doba godine u pojedinim mjestima očekuje se obaranje dnevnih temperaturnih rekorda, zbog čega su iz Hidrometeorološkog zavoda izdali crveni meteoalarm.

U najtoplijim dijelovima na širem prostoru Podgorice i Danilovgrada, očekuje se da će temperatura vazduha dostizati i prelaziti 40 stepeni.

Ukoliko u međuvremenu ne dodje o značajne promjene meteorološke situacije i promjene položaja meteoroloških sistema, dejstvo ovog tropskog talasa nastaviće se sve negdje do oko 25.jula. U periodu od 20.jula u sjevernim predjelima očekuje se i umjeren do pojačan vjetar južnih smjerova u planinskim predjelima povremno na udare i jak. U perifernim sjevernim, sjeverozapadnim i sjeveroistočnim predjelima povremeno u popodnevnim satima (posebno 18-20.jul) u planinama dolaziće do pojačanog razvoja oblaka sa uslovima za lokalnu izolovanu pojavu kratkotrajne kiše sa grmljavinom – naveli su iz ZHMSCG:

DAN

Provjerite slična mjesta

Ova temperatura tijela je tajna dugog života

Iako se do sada smatralo da je idealna telesna temperatura 36,6 stepeni Celzijusa, poslednja istraživanja …