Abazović: Čini mi se da Crna Gora ima bolju poziciju od drugih u regionu po pitanju procesa proširenja

Crna Gora ima svoju poziciju koja je, čini mi se, bolja od drugih zemalja regiona kada je u pitanju proces proširenja, ocijenio je premijer Dritan Abazović nakon sastanka lidera Zapadnog Balkana u Tirani kojem je prisustvovao i komesar za proširenje EU Oliver Varhelj.

Vrlo uspješan sastanak lidera Zapadnog Balkana i komesara Varheljija. Razgovarali smo uoči Samita Berlinkog procesa koji će se održati u oktobru. Cilj je da zajednički uradimo sve kako bismo iskoristili momenat i cijelu regiju unaprijedili u smislu da brže završavamo svoje obaveze, ali isto tako da budemo nagrađeni za svoj rad, naveo je on.

Na sastanku je najviše riječi bilo o krucijalnim stvarima za građane, dodao je.

Odnosno kako da dođemo do novih projekata i ideja o takozvanim “IPA plus”, dodatnih fondova koje je pomenula i predsjednica Evropske komisije. Imamo dobar model da to realizujemo i zaista bi trebalo da svi budemo posvećeni da iskoristimo ovaj momena, naveo je Abazović, ističući da moramo završavati domaće zadatke.

Novi saziv parlamenta, kako se nada Abazović, biće efikasan i ispratiće sve aktivnosti Vlade.

U tom kontekstu svi možemo na kraju ove godine, ipak i pored političkih situacija, da budemo zadovoljni. Ukoliko napravimo dobru prirpemu, do kraja godine, za cijelu regiju može, da se na Samitu koji će biti u Briselu, da se dođe do nove metodologije koja bi podrazumijevala i dodatne fondove u odnosu na ono što trenutno imamo, naveo je Abazović.

Smatra da možemo da uspijemo.

Vrlo sam optimističan, samo treba imati jednstvo svih političkih aktera u Crnoj Gori da nekoliko stvari koje su čekale u prethodnom periodu budu finiširane. Samim tim došli bi u sitaciju da lakše dolazimo do fondova i rješavamo goruće infrastrukturne probleme, zaključio je Abazović.

DAN

Provjerite slična mjesta

Prodanović: Zbog remonta TE Pljevlja moguće poskupljenje struje od 1. januara

Struja bi od 1. januara naredne godina mogla biti skluplja jer će, zbog remonta Termoelektrane …