Zbog napada na Milatovića, postupak protiv načelnika i komandira

Inspektori Unutrašnje kontrole rada policije utvrdili su da postoji osnovana sumnja da su načelnik cetinjske policije Dalibor Šaban i dvojica njegovih kolega počinili disciplinske prekršaje prilikom obezbjeđivanja konvencije na Cetinju sadašnjeg predsjednika Jakova Milatovića. Osim njega, utvrđena je sumnja da su težu poredu službene dužnosti počinili i L.V., komandir SP OB Cetinje i policijski službenik K.M.

Incident zbog kojeg su se našli pod lupom Unutrašnje kontrole dogodio se 10. marta prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji povodom obezbjeđenja konvencije predsjedničkog kandidata Milatovića na Cetinju. Osim što su utvrdili sumnju za težu povredu službene dužnosti zbog čega su spise predmeta dostavili direktoru Uprave policije, izvještaj o postupanju načelnika i kmandira dostavili su tužilaštvu kako bi se procijenilo da li u njihovim radnjama ima elemenata krivičnog djela.

Na osnovu činjenica i dokaza utvrđenih u postupku unutrašnje kontrole, u ovom slučaju, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su policijski službenici počinili teže povrede službene dužnosti, usljed čega je Izvještaj sa spisima sačinjenim u postupku kontrole dostavljen direktoru Uprave policije na dalju nadležnost u cilju pokretanja disciplinskog postupka protiv policijskih službenika OB Cetinje: Š.D., načelnika OB Cetinje i L.V., komandira SP OB Cetinje, zbog teže povrede službene dužnosti iz čl.173 stav 1 tačka 22 Zakona o unutrašnjim poslovima (nepreduzimanje ili nedovoljno preduzimanje mjera za bezbjednost lica, imovine i povjerenih stvari) i K.M., policijskog službenika Stanice kriminalističke policije za kriminalističku tehniku, zbog teže povrede službene dužnosti iz čl. 173 stav 1 tačka 24 Zakona o unutrašnjim poslovima (nesačinjavanje ili neblagovremeno, nepotpuno ili neuredno sačinjavanje službenog dokumenta o preduzimanju službene radnje ili primjeni policijskog ovlašćenja). Takođe, Izvještaj o izvršenoj kontroli, sa spisima predmeta, dostavljen je Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, na dalji postupak, ocjenu i odlučivanje da li u radnjama i postupanju policijskih službenika Š.D., L. V. i K.M. ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. O zaključku unutrašnje kontrole u dijelu kancelarijskog poslovanja, obaviještena je rukovoditeljka Grupe za kancelarijske poslove Podgorica radi preduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti u odnosu na M.V., službenicu Grupe za kancelarijske poslove Podgorica – navedeno je u izvještaju Unutrašnje kontrole.

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …