Putnici koji su bili prepušteni sebi još čekaju refundaciju

Podgoričanin Vuk Mihajlović, jedan od putnika Air Montenegra na letu Tel Aviv – Pariz – Podgorica koji je 20. juna otkazan zbog kvara, ni skoro mjesec kasnije nije dobio refundaciju troškova za smještaj koje ta kompanija obećava.

Na upit Pobjede ovim povodom, PR kompanije Jelena Paović je kazala da putnici dobijaju refundacije mjesec dana od slanja zahtjeva – što znači da nikome od putnika koji su 20. juna zaglavili u Parizu troškovi još nijesu refundirani.

To je i manje sporno, uzevši u obzir činjenicu da naša avio-kompanija nije obavijestila putnike koliko traje zakonski rok za refundiranje. Mihajlović je prošlog mjeseca sam pronašao smještaj u jednom hotelu u blizini Pariza, a kazao nam je da je od tog puta sačuvao sve račune – čemu u prilog govore upravo molbe i zahtjevi koje je uputio na mejl adresu Air Montenegra, a na koje do danas nije dobio odgovor.

Na pitanje Pobjede da li putnici dobijaju povratne informacije o refundaciji po slanju zahtjeva, Paović nam je kazala da dobijaju – 30 dana kasnije – što znači da se putnici informišu o refundiranju tek kad je ono izvršeno.

Paović je u junu kazala Pobjedi da je pravilo da putnik dobije kompenzaciju u cijeni avio-karte ukoliko odustaje od leta, te da će svi koji planiraju da se vrate sljedećeg dana imati plaćeno noćenje.

Putnici davali informacije pariskom aerodromu

Komunikacija sa putnicima nije uspostavljena ni nakon kvara aviona – tako Mihajlović tvrdi da ih 20. juna naša avio-kompanija nije obavijestila o odlaganju leta, već da je neko od prisutnih imao sreće da stupi u kontakt sa zapošljenim u kompaniji i dobije nezvanične informacije o tome.

Nastao je opšti haos. Toliko je bilo neorganizovano da su zapošljeni na pariskom aerodromu tražili informacije o letu od putnika da bi iskucali obavještenje. Prve informacije nijesu dobili od Air Montenegra – tvrdi Mihajlović.

Kaže i da su putnici pokušavali da stupe u kontakt sa našim aerodromom, ali da su im operateri prekidali vezu, kao i da su idućeg dana dugo čekali da polete.

Karte su otkucane, svi smo prošli i dobili boarding pass, a aviona još nije bilo – ispričao nam je Mihajlović.

Ptica u motoru

Nakon polijetanja aviona u Tel Avivu 20. juna došlo je do tehničkog problema kada je motor usisao pticu. Nakon toga je, iz predostrožnosti, avion sletio na tamošnju pistu. Tokom slijetanja aviona došlo je do kolizije cistijerne i aviona, a zbog toga je avion oštećen i let odložen.

Našoj redakciji tada su se obratili putnici sa aerodroma u Parizu, odakle je avion iz Tel Aviva trebalo da ima prelet za Crnu Goru, koji su tvrdili da im smještaj i prevoz nijesu obezbijeđeni, već da im je rečeno da bi trebalo da se za noćenje snađu sami – preko Bukinga.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …