Čarapić: Pregovori o Vladi iduće sedmice, pozvaćemo i ZBCG

Pokret Evropa sad će već početkom sljedeće sedmice uputiti poziv političkim subjektima za zvanične pregovore o novoj Vladi, saopštio je funkcioner PES-a Vasilije Čarapić u izjavi za TVCG.

„Ima dosta toga o čemu moramo da razgovaramo. Čeka nas jedno radno ljeto, a razgovaraćemo o temama, kako iz domena Skupštine, tako iz domena rada Vlade. Dosta stvari će biti riješeno, a oko dosta toga će se i pregovarati. Spremni smo da vodimo pregovore“, rekao je Čarapić.

Ekonomske reforme, standard građana, evropski put, reforme obrazovanja, borba protiv korupcije i kriminala su glavni segmenti kojima će se nova Vlada baviti, a iz PES-a poručuju da sa njima mogu sarađivati svi oni koji streme istim ciljevima.

„Uputićemo poziv svim onim subjektima koji su spremni da se prihvate ovih tematika i koji su spremni da sa nama rade na ostvarenju ovih ciljeva. Rekli smo ko nam je crvena linija. Svi koji su ispod te linije neće biti pozvani na razgovor“, kazao je Čarapić.

Na pitanje novinarke da li to znači da će na razgovor biti pozvana i koalicija „Za budućnost Crne GFore“, Čarapić je odgovorio „da je ovim odgovorom obuhvatio i njih“.

Poručio je da je PES stranka koja je nastala prije godinu dana i da je potrebno da se upoznaju sa političkim subjektima.

„Raniji pregovori su bili neformalnog tipa i bili su neophodni. Ukoliko Vlada bude okupljena oko jedne agende, onda će to biti stabilna Vlada“, zaključio je Čarapić.

Od Demokrata i manjinskih partija TVCG nije uspjela dobili odgovore na pitanja šta očekuju od predstojećih pregovora, pošto nisu odgovarali na pozive.

Podsjetimo, iz Koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) danas su se oglasili saopštenjem da su spremni za razgovore o formiranju nove vlade sa Pokretom Evropa sad (PES) i ostalim političkim subjektima.

„Uvažavajući činjenicu da je Pokret Evropa sad osvojio prvo mjesto u rezultatskom bilansu, a imajući u vidu da je njihov lider Milojko Spajić najavio da će razgovore o formiranju nove vlade započeti odmah po objavljivanju konačnih rezultata, obavještavamo javnost i kolege, da je naša koalicija otvorena i spremna za razgovore sa PES-om i ostalim političkim subjektima“, istakli su iz ZBCG u saopštenju.

Provjerite slična mjesta

Katnić pregledan u Kliničkom centru

Pritvoreni bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić sproveden je oko 13 časova iz Istražnog zatvora …