Rovčanin i Janjušević sa BS-om bi da maknu Lekića?

Mladi Nove srpske demokratije (NSD) optužili su predsjednika Opštinskog odbora Demokrata u Pljevljima Nikolu Rovčanina da zajedno sa svojim partijskim kolegom i predsjednikom Odbora direktora Rudnika uglja (RUP) Dušanom Janjuševićem pokušavaju da smijene izvršnog direktora najveće pljevaljske kompanije MIlana Lekića.

Tvrde da je to dogovoreno na sastanku koji su njih dvojica održali petog jula u večernjim satima sa predstavnikom Bošnjačke stranke Mervanom Avdovićem. Iz Demokratske Crne Gore tvrde da nikakvog sastanka nije bilo i da se radi o pokušaju podmetanja i konstruisanja. Nova i Demokrate su koalicioni partneri u Pljevljima.

“Demokrate, koji su već odavno poznati na političkoj pozornici kao vukovi u jagnjećim kožama i ovoga puta rade protiv interesa srpskog naroda u Pljevljima i u drugim djelovima Crne Gore. Ovoga puta, u tom prljavom poslu izabrali su Mervana Avdovića, kao osvjedočenog progonitelja srpskog naroda. Nikola Rovčanin, kroz jezuitsko vođenje politike i kao svaki onaj ko odbjegne od svog naroda, danas pokušava, u momentu kada mu se partija troši i nestaje, da zada što podmukliji i što teži udarac jedinoj srpskoj stranci, NSD. Ovaj podgorički Pljevljak ili pljevaljski Podgoričanin, po identičnoj recepturi DPS-a, ne može da oprosti Milanu Lekiću uspjeh u RUP-u i na poslovima u preporodu grada, već pokušava krijući se iza svog poslušnika Dušana Janjuševića da neuspješno izliječi sopstvene frustracije, traume i komplekse”, navode mladi NSD-a.

Oni su istakli da, nažalost, Janjušević, koji se već odavno pretvorio u instrument prljave politike Rovčanina, pristaje na sve, samo da sačuva poziciju na koju je došao upravo zahvaljujući višedecenijskoj političkoj borbi Milana Lekića.

“Ovaj vanredni čačanski visokoškolac svoj lokalpatriotizam najbolje je pokazao na jednoj od sjednica Odbora direktora, kada je onemogućio da bude usvojen predlog Milana Lekića o novoj sistematizaciji u RUP-u kojom bi apsolutno svi radnici dobili rješenje na neodređeno vrijeme. Na istoj toj sjednici ovaj nedozreli inženjer, slijepo slušajući naređenja Nikole Rovčanina, pokušao je da spriječi Milana Lekića da rudničku mehanizaciju upotrebljava kako bi pomogao stanovništvu pljevaljskih sela”, saopštili su Mladi NSD-a.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Ova temperatura tijela je tajna dugog života

Iako se do sada smatralo da je idealna telesna temperatura 36,6 stepeni Celzijusa, poslednja istraživanja …