Tender propao, savjetnici dobili 126.000 eura

Iako je tender za prodaju većinskog paketa akcija Vlade u Institutu Igalo propao, savjetnicima iz Zagreba izvršna vlast mora da isplati 126.000 eura. To će i uraditi, nakon što je na posljednjoj sjednici usvojen predlog o korišćenju sredstava iz tekuće budžetske rezerve.

Savjet za privatizaciju je predložio Vladi da iz tekuće rezerve isplati Horwath i Horwath Consulting Zagreb za pružanje usluga savjetovanja za privatizaciju između ostalih i društva Institut Igalo.

Shodno ugovoru o redefinisanju ugovornih obaveza, nakon proglašenja tendera neuspjelim Savjet je u obavezi da savjetniku isplati naknadu za konsultantske usluge u iznosu od 126.000 eura (30 odsto od ugovorenog iznosa od 420 hiljada). Imajući u vidu da je tender za privatizaciju Instituta nastavljen na osnovu presuda Upravnog suda U. br. 2266/2020 od 15.9.2022. godine, Savjet prilikom izrade Budžeta za 2023. godinu nije planirao troškove za ove konsultantske usluge – navedeno je u informaciji Vlade, koja je dala saglasnost za isplatu sredstava sa tekuće rezerve.

DAN

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …