Milatović – Micotakis: Grčka snažno podržava evropski put Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se na marginama samita u Viljnusu sa predsjednikom Vlade Grčke Kirijakosom Micotakisom. Tom prilikom je poručeno da Grčka snažno podržava evropski put Crne Gore.

Tema razgovora, kako je saopšteno iz Milatovićevog kabienta, bila je bilateralna saradnja dvije države, i snažna podrška Grčke ulasku Crne Gore u Evropsku uniju. Ocijenjeno je da dvije zemlje imaju dobre i prijateljske odnose, i da je politički dijalog intenzivan i sadržajan.

Milatović je čestitao Micotakisu reizbor za premijera na parlamentarnim izborima održanim u junu.

Saradnja Crne Gore i Grčke, kao saveznica u NATO-u na najvišem je nivou i u okvirima važnim za širu globalnu bezbjednost. Zahvalio sam premijeru Micotakisu na dosadašnjoj podršci Grčke evropskoj integraciji Crne Gore, uz uvjerenje da će njena politička i ekspertska pomoć biti značajna za nastavak reformi koje su pred našom zemljom – ocijenio je Milatović.

Tema razgovora bilo je i unaprjeđenje ekonomske saradnje, posebno u domenu povećanja priliva grčkih direktnih stranih investicija, imajući u vidu da u našoj zemlji posluje više renomiranih kompanija iz te zemlje.

Micotakis je kazao da Crna Gora ima partnera u Grčkoj, najavio dolazak u zvaničnu posjetu i predložio održavanje biznis foruma između privrednika dvije zemlje. Ocijenjeno je da su turizam i energetika, kao i bolja avio-povezanost oblasti u kojima dvije zemlje mogu dodatno da unaprijede saradnju.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

UNESCO dao saglasnost: Kotor uskoro dobija stadion dostojan grada

UNESCO je dao saglasnost na novi izgled stadiona FK “Bokelj”- objavio je predsjednik Opštine Kotor …