SDP bez mandata, nedostajalo im 60 glasova

Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) dobila je 375 glasova na ponovljenom glasanju na Cetinju, saznaje Portal RTCG. Za prelazak cenzusa i ulazak u crnogorski parlament toj listi falilo je 60 glasova.

Na birackom mjestu Lovćenski partizanski odred II, Cetinje glasalo je ukupno 454 biraca. Broj vazecih glasackih listica bio je 449.Rezultati glasanja su: SDP- Za našu kuću 375 glasova, Zajedno- DPS, SD, DUA, LP 51 glas, Evropa sad 16 glasova, Demokrate i URA 3 glasa, HGI 2 glasa, Preokret 1 glas i Pravda za sve 1 glas.Ostale izborne liste nisu osvojile glasove- navodi CEMI.

Od 672 upisanih birača glasalo je njih 454, a 5 glasačkih listića je proglašeno nevažećim.Koalicija Zajedno osvojila je 51 glas, SDP 375, a Pokret Evropa sad 16 glasova. Koalicija Hrabro se broji osvojila je 3 glasa, HGI 2, a Pravda za sve i pokret Preokret po 1 glas- navodi CDT.

Na biračkom mjestu u Osnovnoj školi “Lovćenski partizanski odred” se ponavljalo nakon što je Ustavni sud usvojio žalbu Socijaldemokratske partije (SDP) protiv rješenje Državne izborne komisije i naložio Izbornoj komisiji Prijestonice da ponovi izbore na tom biračkom mjestu.

Pravo glasa imala su 672 građana..

Provjerite slična mjesta

Drugi najveći turoperator u Evropi poručuje Njemcima: „Dođite u Crnu Goru, zato što je ovdje sve autentično“

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) je domaćin DRV fvw Destination Forum-a, u okviru …