evropasad

PES: Razne zloupotrebe i pritisci nijesu pomogli kreatorima izbornog inženjeringa na Cetinju

Razne zloupotrebe, pritisci, partijske trgovine i pokušaji otuđivanja i uništenja biračkog materijala prilikom brojanja glasova nijesu pomogle kreatorima izbornog inženjeringa da uspiju u cilju – naveli su iz Pokreta Evropa sad.

Iz ove partije su rekli da su “građani Cetinja koji su danas imali pravo glasa na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II bili meta višednevne uzurpacije i maltretiranja u službi misije da se obesmisli demokratska tekovina slobodnog izbora”.

Ovo je dokaz da su žalbe kojima se zahtjeva ponovno organizovanje izbora na pojedinim biračkim mjestima, zapravo motiv da se po svaku cijenu i uz zloupotrebu državnih i lokalnih resursa uvede partija koja nije 11. juna ostvarila parlamentarni status. Nažalost, tehničke greške koje apsolutno ne mogu uticati na konačne rezultate koriste se kao povod i za odlaganje proglašenja konačnih rezultata, produžetak aktuelne agonije, te da se u krajnjem i našteti PES-u, što ne svjedočimo prvi put – rekli su iz ove partije.

Građani Crne Gore, kako dodaju, imaju priliku da već sada zaključe koliko je bilo utemeljeno njihovo “ukazivanje da će se izborni inženjering sprovesti na Cetinju”.

A u toku je pokušaj sa se slično desi i na jednom biračkom mjestu u Kolašinu, te se nadamo da Ustavni sud to neće dozvoliti. Zahvaljujemo se građankama i građanima Prijestonice koji su odoljeli svim pritiscima i tako sačuvali dostojanstvo u koje nismo ni sumnjali – poručili su iz Pokreta Evropa sad.

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …