Kovačević dao izjavu policiji: “Na gest promptno reaguju, ćute na SKY”

Tužilaštvo promptno reaguje kada se nekome ne sviđa na koji je način neko ustao ili u kom položaju drži ruke, ali imamo ćutanje na priče iz SKY aplikacije da Milo Đukanović prima 300.000 nedjeljno od švercera cigareta, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević. On je večeras pred nikšićkom policijom dao izjavu o navodno neprimjerenom gestu tokom intoniranja himne na jednom događaju u Nikšiću.

Predmet će biti proslijeđen Osnovnom državnom tužilaštvu, koje će se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela.

“Sve je vrlo jasno, ne bih se izjašnjavao, svako od nas ima neke osobenosti. Ovo pokazuje dokle je stigla Crna Gora i mislim da je neophodno da se konačno počnemo obračunati sa mafijom jer ovo pokazuje da se obični građani maltretiraju zbog običnih stvari, a da mafija može da radi šta god hoće”, kazao je Kovačević.

Dodao je da je pozadina priče da se onemogući da koalicija “Za budućnost Crne Gore” uzme učešće u budućoj vladi.

“Crna Gora je na ispitu, ovim ćemo pokazati da li je ona država ili nije, a državom je ne čine samo simboli, već institucije sistema”, poručio je Kovačević.

Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, poručio je da su državni simboli Crne Gore neprikosnovena ustavna kategorija i kao takvi moraju biti zaštićeni u svakom trenutku i svakoj prilici. Istakao je da je na nadležnim organima da ispitaju da li u predmetnom gestu predsjednika Opština Nikšić, Marka Kovačević, ima elemenata krivičnog djela.

Kovačević je ranije saopštio da u njegovom gestu nije bilo nikakve skrivene namjere, te da je namještao sat. Ocijenio je da je na djelu hajka protiv njega.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …