Bračni par Joksimović proizvodi sokove od isključivo neprskanog voća

Prije tačno šest godina, u naselju Resnik, nadomak Bijelog Polja, otvorena je mala fabrika sokova. Tada idejni tvorci, a sada vlasnici i proizvođači sokova su bračni par Bojana i Viktor Joksimović.

Njihovi sokovi su prepoznati kao proizvodi bez šećera, emulgatora i konzervansa, što im i garantuje dobru prođu na tržištu. Joksimovići su izuzetno fleksibilni, u domenu posla. Ne poznaju radno vrijeme i porodično ulažu veliki trud u proizvodnju. Na imanju uzgajaju razno voće i povrće.

Počeci su bili teški. Put od ideje do proizvodnje, nimalo lak, ali urodio plodom, kažu Joksimovići.
“Morali smo da kupimo opremu. Uspjeli smo da kupimo presu, pomoću koje smo cijedili manje količine sokova, ” prisjeća se Bojana.

Joksimovići sokove plasiraju na društvenim mrežama. Interesovanje je veliko, te potreba tržišta zahtjeva veće proizvodne kapacitete.
“Kako je Interesovanje raslo, mi smo svoju zaradu iskoristili kupovinom novih mašina, komore za čuvanje voća, ambalažu i sve neophodno, kako bi se proizvodnja odvijala nesmetano i uspješno. Sada posjedujemo sve potrebne mašine, kao i rashladne komore. Naš poslovni prostor ima oko dvije stotine kvadrata, ” ističu domaćini.

Dobitnici su sertifikata za uspješnu organsku proizvodnju sokova. Izlažu na sajmovima.
“Naše pravilo je isključivo: sokovi moraju biti od neprskanog voća i povrća: jabuke, cvekle, maline, agonije, kruške i drugoga. Jako je važno da se ne tretira hemikalijama.”

Osim proizvodnje sokova, Bojana radi i uslužno cijeđenje. Otkupljuje voće i od drugih gazdinstava. Kako kaže za portal BiznisCG, nada se da će proširiti proizvodnju i kupcima ponuditi još raznovrsnije proizvode.

Autor teksta i foto: J.Š.

Tekst je nastao u okviru projekta ”Poljoprivrednici koji proizvode specifične proizvode i posluju na domaćem i regionalnom tržištu.” Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i medija.

Provjerite slična mjesta

Zabranjena prodaja energetskog pića “Prime”

Popularno piće Prime koje se proizvodi kao napitak u bocama, ali i kao eneregetsko piće …