Duško Knežević: Na evroatlanskom putu Crne Gore se insistira da ne bi ostali država u kojoj vladaju narko karteli

“Moramo da shvatimo zašto Zapad insistira na evroatlanskom putu Crne Gore. Ukoliko se to ne desi, ukoliko NATO i druge bezbjednosne službe ne stave to pod kontrolu, Crna Gora će postati kao neke latinoameričke države, gdje će narkokarteli i bande da vladaju državom i namještaju predsjednike i partije koje će upravljati parlamentom i Crnom Gorom“, poručio je predsjednik Atlas grupe i Univerziteta Mediteran Duško Knežević gostujući u emisiji Minula nećelja na A plus TV.

On je naveo da je glavni problem Crne Gore upliv kriminala i korupcije, “počev od šverca cigareta koji se radi 30 godina”.

“Normalno je da se dio tih sredstava upumpavao u tokove koji su se koristili za finansiranje izbora. To nije novo ni u Crnoj Gori ni u drugim državama na Balkanu. Nije novo ni u Americi“, rekao je Knežević komentarišući poslednje afere vezane za problematično finansiranje izbora u Crnoj Gori.

On je dodao da je najveći problem koliko prljavi kapital utiče na odnos snaga u Crnoj Gori.

“Nijedna od partija u Crnoj Gori nije imuna na taj kapital. To se ne radi direktno, to se uvijek radi preko nekih advokata ili lokalnih tajkuna koji to odrađuju. Tako da i partije koje uzimaju pare nisu ni svjesne odakle i iz kojih izvora stižu ti novci”, rekao je Knežević.

Emisiju u kojoj gostuju i predstavnici “sedme sile” Jelena Jovanović (Vijesti), Mili Prelević (Dan) i Predrag Zečević (Biznis CG), možete pratiti i na našem YouTube kanalu:

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …