Gigantski kruzer “Explorer Of The Seas” uplovio u luku Bar: Preko 5.200 ljudi posjetilo grad pod Rumijom

Bar, (Media Biro) Brod Explorer Of The Seas, kompanije Royal Caribbean, juče je po prvi put uplovio u luku Bar. Brod je kapaciteta preko 3.000 putnika i u Crnu Goru je došao zahvaljujući saradnji sa firmama Adriatic DMC iz Dubrovnika i Boka Waves iz Tivta. Turistička organizacija opštine Bar je organizovala sjajan doček mnogobrojnih gostiju, uz degustaciju tradicionalnih crnogorskih proizvoda i nastupe KUD-a Rumija i mažoretki iz plesnog kluba Habanera.
“Jako smo zadovoljni posjetom, vidim da su turisti u jako dobrom raspoloženju, te se nadam da će i u budućnosti ovaj kruzer nastaviti da dolazi u Bar. Ovo je prvo uplovljavanje kruzera kompanije Royal Caribbean, nadam se da će se takva praksa nastaviti jer je za nas kao grad jako značajno da se razvijemo kao kruzing destinacija i mislim da se Bar sve bolje pozicionira na tom planu,” istakla je predstavnica TO Bar Jovana Nenezić.
Nenezić dodaje da je za putnike sa kruzera organizovan izlet tokom kojeg će turisti imati priliku da se bolje upoznaju sa ljepotama Crne Gore i obiđu Skadarsko jezero, Stari Bar, Kotor, Cetinje…
“Na šetalištu kralja Nikole, u blizini “Nultog kilometra”, postavljeni su i info štandovi na kojima se djeli propagadno-turistički materijal i gdje će turisti dobiti informacije o destinaciji. Svoje ponudu će, takođe, predstaviti članovi Klastera turizma i kreativne industrije Bar,” podsjetila je prestavnica TO Bar.
Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević istakao je veliki značaj ove posjete, što je, kako navodi, potvrda njihovog predanog i intezivnog rada na razvoju kruzing turizma u gradu pod Rumijom.
“Svjetski lider u kruzing turizmu, “Royal Caribbean” je u naš grad doveo preko 5.200 ljudi, od čega 3.600 gostiju i 1.600 članova posade. Turistička organizacija opštine Bar se zaista potrudila da grad pokaže u najboljem svjetlu, da pokažemo da smo dobri domaćini, kao što uvijek i jesmo. Ono što je i realno za očekivati jeste da će pozitivna reakcija gostiju koji su danas u našem gradu biti dovoljno snažna preporuka da Royal Caribbean nastavi sa ovakvom praksom i u narednom periodu, Realno je za očekivati da će ove godine doći 20 puta u našu luku, a očekivanja su da će već od sljedeće godine jedan od brodova Royal Caribbean na svakih 15 dana biti u luci Bar,” kazao je Raičević.
Veliku zahvalnost komapniji Royal Caribbean i kruzing agentima što su doveli giganstki kruzer “Explorer Of The Seas” u Crnu Goru izrazio je i ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović.
“Postoje najave da će se kruzing tura sa Barom ustaliti, što bi bilo veoma važno da i ovu tačku dobijemo kao istaknutu kruzing destinaciju. To će sigurno biti značajno za ekonomiju i turizam Crne Gore. Vrlo je važno da ne budemo oslonjeni na jednu luku, Kotor jeste najprepoznatljiviji po tome, ali i drugi gradovi imaju veliki potencijal što je Bar i dokazao. Veliko interesovanje za ovakav vid turizma postoji i za Zeleniku i Herceg Novi,” ispričao je ministar Đurović.
Na kvalitetnom gostoprimstvu koje su dobili u Baru, zahvalio se kapetan kruzera “Explorer Of The Seas”, Frenk Martinsen i potvrdio najave da će naredne godine Royal Carribean kruzeri u Bar dolaziti svakih 15 dana.
“Privilegija je posjetiti luku Bar i Crnu Goru. Nadamo se da ćemo početi sa redovnim dolascima i da ćemo sljedeće godine uplovljavati svake druge sedmice. Siguran sam da će se našim putnicima svidjeti i da će nakon posjete vaših plaža i prelijepog grada biti zadovoljni i da će i sami tražiti da ponovo posjetimo Bar i Crnu Goru,” podvukao je kapetan Martinsen.

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …