Abazović sa Saracinom: Crna Gora ima ulogu stabilizatora u regionalnim zbivanjima

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se sa specijalnim izaslanikom SR Njemačke za Zapadni Balkan, Manuelom Saracinom.

Premijer Abazović je ukazao da Crna Gora uživa ulogu stabilizatora u regionalnim zbivanjima, baštineći dobrosusjedske odnose sa svim državama regiona. Ponovio je da je evropska integracija glavni spoljnopolitički cilj Vlade, očekujući da bi novi saziv Skupštine trebalo da postigne dogovor oko imenovanja u pravosudnim organima, što je glavni preduslov napretka na evropskom putu. Govoreći o Berlinskom procesu, Abazović je podsjetio da Vlada u rekordnom roku završila procedure koje se tiču tri međunarodna sporazuma, nakon čega je uslijedio izostanak potpisa prethodnog predsjednika države, čime se onemogućilo njihovo stupanje na snagu.

Saracin je ukazao na važnost što skorijeg ponovnog usvajanja i proglašenja međunarodnih sporazuma o mobilnosti, kako bi se neophodne procedure okončale prije sljedećeg Samita. Na taj način omogućilo bi se ujedno i brže implementiranje Plana rasta za Zapadni Balkan, predstavljen od predsjednice EK Fon der Lajen, što bi imalo osjetne ekonomske benefite za građane Crne Gore i regiona. 

Provjerite slična mjesta

Za kopanje tunela sumnjiče automehaničara, policija traga za Baćović

Jedan od osumnjičenih za kopanje tunela ispod Višeg suda u Podgorici, Vladimir Erić, zaposlen je …