Održana manifestacija “Dan otvorenog podruma”: Uživanje za sve generacije u vinskom podrumu Šipčanik

Podgorica, (Media Biro) Održan je Dan otvorenog podruma, ljetnji eno gastro festival – cjelodnevna manifestacija u okviru koje je svim posjetiocima omogućen besplatan ulaz u podrum i obilazak u pratanji stručnih vodiča, sa bogatom eno-gastro ponudom po promotivnim cijenama. Kompanija Plantaže ovim događajem obilježila je dva velika jubileja – 60 godina postojanja i 30 godina Vranca Pro Corde.
“U pitanju je cjelodnevna manifestacija u okviru koje su posjetioci mogli da uživaju u degustaciji vina kompanije “13. Jul Plantaže” i ekstradjevičanskog maslinovog ulja iz naše proizvodnje, ali i ukusnim zalogajima koje su za njih pripremili naši šefovi restorana “13. Jul” i “Jezero”. Obezbijedili smo bogat i sadržajan program za koji smo se potrudili da bude zanimljiv cijeloj porodici, različitim uzrastima, te su osim eno-gastro ponude najmlađi posjetioci imali priliku da uživaju u velikoj igraonici na otvorenom. Tu je bila i “Paint & Wine” radionica za sve ljubitelje umjetnosti gdje su uz pratnju instruktora i čašu vina mogli da stvaraju svoja prva umjetnička djela. Za istinske ljubitelje i poznavaoce vina, pripremili smo jednu ekskluzivnu radionicu, masterclass “Sva lica Vranca Pro Corde” gdje su svi posjetioci imali ekskluzivnu priliku da uživaju u degustaciji arhivskih berbi ovog vina, počevši od berbe 1999. pa do berbe 2020. gdje su mogli da se upoznaju sa snagom, karakterom i potencijalom ove naše autohtone sorte i vina koje je otvorilo sva vrata vinskog svijeta,” ispričala je PR kompanije “13. Jul Plantaže”, Marija Gašović.
Osim navedenih programa posjetioci su mogli da sa turističkim vozićem obiđu vinograd na Ćemovskom polju, uživaju u osvježavajućim koktelima iz podgoričkog koktel bara “Kokotov rep”, a cijelu manifestaciju pratio je i muzički program, te su u dnevnom programu posjetioce zabavljali “Zvuci Titograda” i umjetnica Eliza Markić, dok su zvijezde večeri bili muzičari Ansambla Toć.
Prijatelji ove manifestacije su Glavni grad Podgorica, Turistička organizacija Podgorica i Turistička organizacija Tuzi koji su pružili snažnu podršku kompaniji “13. Jula Plantaže”.
“Turistička organizacija Podgorice, osim manifestacija i događaja koje su predviđene programom našeg rada i koje su kompletno u našoj organizaciji, uvijek je tu da podrži dobre inicijative predstavnika turističke privrede, mladih preduzetnika, te smo se sa zadovoljstvom odazvali pozivu kompanije “13. Jul Plantaže” i učestvujemo u obilježavanju njihovog značajnog jubileja. Svim tursitima koji dođu u Podgoricu preporučujemo da posjete, kako najveći vinogradski kompleks u jednoj cjelini u Evropi kompanije “13. Jul Plantaže”, tako i manje vinarije naših proizvođača za koje postoji sve veće interesovanje iz godine u godinu,” istakla je predstavnica TO Podgorica, Nina Pajović.
Zadovoljstvo sjajnom saradnjom sa kompanijom “13. Jul Plantaže” i uspješno realizovanom manifestacijom “Dan otvorenog podruma” izrazila je i direktorica Turističke organizacije opštine Tuzi, Leonora Dedivanović.
“Mi imamo veliko zadovoljstvo i čast da se ovako velika i značajna kompanija i ovakvi vinogradi nalaze baš na teritoriji naše opštine, tako da je ovaj poziv na saradnju za TO Tuzi bio više nego dobrodošao. Za samu opštinu Tuzi i promociju njenih bogatstava ovo je jedan od najznačajnih događaja ove godine. Ovaj događaj predstavlja krunu sezone jer upoznaje građane, ali i turiste da na ovoj teritoriji postoji jedna ovakva ponuda,” istakla je direktorica TO Tuzi.
Osim bogate eno i gastro ponude Podgorice i opštine Tuzi, mnogobrojni posjetioci su se mogli upoznati i sa rukotvorinama kreativnih stvaralaca sa teritorije ove dvije opštine. Cilj cijele ove manifestacije je da se uveže lokalna zajednica, da se razumiju potrebe lokalnog stanovništva, kako bi saradnjom kompanije “Plantaže” i svih partnera stvorili dobar turistički proizvod, ističu organizatori.
“Smatram da je organizovanje ovakvih i sličnih manifestacija koje ćemo raditi u narednom periodu veoma važno kako bismo što bolje prezentovali turističke potencijale naše kompanije, ali i Podgorice kao vinskog grada. Važno je napomenuti da je Podgorica, osim Beča, jedini evropski glavni grad koji ima svoje vinograde. Na raspolaganju imamo izuzetne resurse koje treba bolje da promovišemo i zajedno radimo na globalnom promovisanju Crne Gore kao kvalitetne vinske, turistike destinacije. Plantaže su Crnu Goru za ovih 60 godina visoko pozicionirale na visnkoj mapi svijeta i zahvaljujući, prije svega Vrancu, Crna Gora se danas u svijetu prepoznaje kao zemlja velikih vina,” podvukla je PR menadžerka kompanije “13. Jul Plantaže”, Marija Gašović.

Provjerite slična mjesta

Putin Zapadu: “Imajte na umu, države su vam male i gusto naseljene”

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da bi evropske zemlje trebale preispitati svoje pozive da …