Abazović sa ministrom spoljnih poslova Japana: Zainteresovani smo za bližu saradnju u oblasti ekonomije, turizma, infrastrukture i digitalizacije


Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović imao je danas susret sa ministrom spoljnih poslova Japana Jošimasom Hajašijem, na marginama Konferencije o rekonstrukciji Ukrajine u Londonu.

Premijer Abazović je tokom razgovora pohvalio Inicijativu za Zapadni Balkan, pokrenute od strane Japana u cilju veće investicione prisutnosti u regionu. U tom smislu, imajući dosadašnje značajne investicione aktivnosti Japana na Zapadnom Balkanu predsjednik Abazović istakao je da postoji prostor za bližu saradnju u oblasti ekonomije, turizma, infrastrukture i digitalizacije.

Uvažavajući potrebu za sadržajnijom saradnjom dvije zemlje, premijer Abazović ukazao je da bi u predstojećem periodu trebalo aktivnije raditi na otvaranju diplomatskih predstavništava, kako bi se u bližoj komunikaciji odredile sve oblasti od zajedničkog interesa. U tom smislu, Abazović je pohvalio imenovanje specijalnog ambasadora Japana za Zapadni Balkan, što je jasan indikator sve veće zainteresovanosti Tokija za region, pogotovo u svijetlu krupnih geopolitičkih promjena kojim svjedočimo.

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …