Tradicija ukusa: Uživanje u vinskom i gastro bogatstvu Podgorice uz Kneza i Sevdah kvartet


Podgorica, (Media Biro) Tradicionalna manifestacija pod nazivom “Tradicija ukusa” u organizaciji Glavnog grada i Turističke organizacije Podgorice u saradnji sa Podgoričkim Salonom Vina organizovana je sinoć u Njegoševoj ulici. Iz TO Podgorica podsjećaju da je riječ o manifestaciji koju su prethodne godine više puta organizovali na različitim lokacijama u glavnom gradu, te tako promovisali bogatu gastro i vinsku ponudu podgoričkog regiona.
“Ovog puta je u fokusu vinska ponuda, kao nastavak projekta Salon Vina, koji je nedavno održan u Hotelu Podgorica. Rekla bih da u zatvorenom prostoru nismo bili u mogućnosti da ugostimo sve one koji su željeli da dođu, tako da je ovo bila prilika da se okupimo u još većem broju i da zajedno uživamo u proizvodima koje su u Njegoševoj ulici izložili proizvođači vina sa teritorije glavnog grada uz degustaciju domaćih specijaliteta. U muzičkom dijelu programa nastupio je Nenad Knežević Knez, a za zagrijavanje pred njegov koncert pobrinuo se Sevdah kvartet,” ispričala je direktorica TO Podgorica, Irena Rogošić.
Zadovoljstvo što je Podgorički salon vina na ovakav način dobio svoj nastavak i što su domaće vinarije dobile novu priliku da se predstave široj javnosti izrazila je suorganizatorka manifestacije ispred Salona Vina, Bojana Minić.
“Ovo je jedan od načina da Salon Vina produžimo na cijelu godinu. Odlučili smo se na takav korak jer su sami vinari željeli da ovakav vid okupljanja živi u svim godišnjim dobima i da građani mimo samog Salona Vina imaju priliku da probaju njihova vina. Ova manifestacija je značajna ne samo za vinare, već i ugostitelje, jer je ovo prava prilika da se vinari i ugostitetlji upoznaju u direktnom kontaktu,” objasnila je Minić.
Priliku da se na ovaj način bolje predstave ugostitetljima, ali i široj javnosti iskoristili su predatvnici vinarija sa različitih lokaliteta opštine Podgorica.
“Mi smo Vinarija Đukić, koja se nalazi u Doljanima, na samom izlazu iz grada. Ova manifestacija nam mnogo znači jer je način da promovišemo naše proizvode, da se reklamiramo na malo drugačiji način i da razvijamo kulturu ispijanja vina,” kazala je predstavnica Vinarije Đukić, Marija Đukić.
Na manifestaciji je prezentovana i kvalitetna eno ponuda kojom mogu da se pohvale Donji Kokoti.
“Zadovoljstvo mi je što mogu na ovoj prelijepoj manifestaciji da predstavim moja vina, da predstavim Donje Kokote, koji su jedan vinogradarski kraj za koji ja volim da kažem da je crnogorska toskana. U Donjim Kokotima su zasađeni prvi veliki zasadi vinograda u okviru zemljoradničke zadruga “13. Jul”. Siguran sam da su vina budućnost Crne Gore, a manifestacije nalik ovoj su dale pravi doprinos, te se nadam da ćemo postati prepoznata vinska destinacija ne samo u regionu, već i u Evropi,” ispričao je Budimir Miranović ispred Vinarije Miranović.
Svoj štand na ovoj manifestaciji imali su i predstavnici jednog od najpoznatijih crnogorskih brendova, kompanije “13. Jul Plantaže” koja u saradnji sa TO Podgorica teži da poboljša vinsku kulturu u državi, te da Crnu Goru predstavi kao “malu zemlju velikih vina”. Uspješno partnerstvo u ovoj zajedničkoj misiji biće nastavljeno već u subotu, 24. juna sa početkom u 11h u vinskom podrumu Šipčanik, kada će se održati cjelodnevna, atraktivna manifestacija “Dan otvorenog podruma”.
“Povod su dva izuzetna jubileja, 60 godina postojanja kompanije i 30 godina od kada se na tržištu pojavio naš najreprezentativniji brend Vranac Pro Corde. Posjetiocima će biti omogućen besplatan obilazak vinskog podruma Šipčanik u pratnji stručnih vodiča, dok će bogata eno-gastro ponuda biti po pristupačnim cijenama. Tu je i Velika igraonica na otvorenom za naše najmlađe posjetioce, za ljubitelje umjetnosti tu će biti radionica “Paint & Wine”, za velike poznavaoce vina tu je masterclass “Sva lica Vranca Pro Corde”. Cjelodnevna manifestacija završiće se koncertom Ansambla Toć sa početkom u 22h.” najavila je portparolka kompanije “13. Jul Plantaže”, Marija Gašović.
Sa atraktivnim manifestacijama nastavljaju i u TO Podgorica, te tako spremno dočekuju uspješnu ljetnju sezonu.
“Prema svim najavama očekuje nas sjajna turistička sezona, tako da smo se i mi u TO Podgorica pobrinuli da se organizuje veliki broj manifestacija, ne samo tokom ljetnje turističke sezone, već i do kraja godine, budući da Podgorica nema izraženu sezonalnost. Već u srijedu, 21. juna povodom obilježavanja Međunarodnog dana joge organizovaćemo našu tradicionalnu manifestaciju “Joga u prirodi” u saradnji sa školama joge i instruktorima iz Podgorice. Početkom jula, u okviru festivala “City Groove”, nastupiće legendarna italijanska muzička zvijezda Zucchero. Nakon toga, u Njegoševoj ulici biće održan koncert grupe Tap 011, a brojni sportski, kulturni i muzički događaji se nastavljaju do kraja godine” navela je direktorica TO Podgorica, Irena Rogošić.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …