Ruka pravde” od četvrtka na liniji Kamenari – Lepetane


Trajekt „Ruka pravde“ od četvrtka će prevoziti putnike i vozila na liniji Kamenari – Lepetane, najavljeno je iz Morskog dobra.
“Drugi, pored trajekta „Trideseti avgust“, u vlasništvu Crne Gore koji će naše preduzeće koristiti u poslovima prevoza vozila i putnika, je trajekt „Ruka pravde“. Planirano je da počne sa radom u četvrtak 22.06.2023. godine”, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Tim povodom organizuju događaj kojem će prisustvovati Direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Mladen Mikijelj, predsjednik Upravnog odbora Blažo Rađenović, predsjednik Vlade Dritan Abazović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom, a na osnovu odluke Vlade Crne Gore, je odgovorno pristupilo preuzimanju trajektne linije, a samim tim i bavljenju pomorskim i priobalnim prevozom putnika. Shodno tome, preduzeće je adekvatno pristupilo pripremi turističke sezone, formirajući svoju sopstvenu flotu i to nabavkom
još jednog trajekta koji će u narednom periodu uz postojeću flotu, saobraćati na trajektnoj liniji Lepetane – Kamenari”, saopšteno je iz Morskog dobra.

Podsjetimo, trajekt “Ruka pravde” koji je nedavno u Grčkoj kupilo JP Morsko dobro uplovio je jutros u Luku Zelenika.

Ovaj 76 metara dug brod, star 23 godine je 17. juna isplovio iz Grčke luke Pirej, a prije toga stekao je državnu pripadnost Crne Gore.

Kako je ranije saopšteno iz Morskog dobra, Trajekt „Ruka pravde“ predstavlja dugoročnu investiciju i biće idealan i za uvođenje novih linija.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …